Frontier Developments objavili podršku za HTC Vive VR za igru Elite: Dangerous

Frontier Developments objavili podršku za HTC Vive VR za igru Elite: Dangerous

Samo je bilo pitanje vremena kad će i nove igre dobiti podršku za nadolazeću VR tehnologiju koja pokazuje veliki potencijal. Među prvim igrama koja podržava VR uređaj, te ujedno i među prvima za HTC Vive i Steam VR, je igra Elite: Dangerous, izašla u veljači ove godine.

Upravo ova igra koja je smještena u svemiru, glasi kao igra koja donosi najbolje VR iskustvo za sretnike koji posjeduju Oculus Rift developer kit. Podrška za HTC Vive bit će u obliku besplatnog ažuriranja koje se očekuje da će izaći negdje krajem ove godine, navodi se u službenom priopćenju. Britanski studio je još u prosincu 2013. najavio podršku za VR za AAA igru a sada će korisnici dobiti mogućnost i da se uvjere u potencijal Vive-a.   

HTC Vive, na kojem zajedno radi HTC i Valve, posjeduje rezoluciju od 2160 x 1200, po svakom oku 1080 x 1200, osvježavanje od 90 Hz i kut gledanja od 110 stupnjeva.
Frontier Developments prikazat će igru u VR tehnologiji javno na EGX-u u britanskom Birminghamu od 24. do 27. rujna. Do 28. rujna na Steamu i Frontier Storeu, ova igra je dostupna za 40 posto nižu cijenu.
Ovim potezom Vive postaje ozbiljnija konurencija Facebookovom Oculusu, koji je nedavno bio zagazio i u eksperiment s filmskom industrijom. Ovo je samo uvod u nadolazeće igre koje će uskoro objavljivati podršku za VR tehnologiju. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.