Android 6.0 postao službeno dostupan

Android 6.0 postao službeno dostupan

Marshmallow je od danas postao službeno dostupan, kao što je Google i obećao prošli tjedan. Neke od opcija koje su dostupne u ovoj verziji su Now on Tap, battery-smart, dozvola za nove aplikacije i jednostavnija zaštita.

Ovo ažuriranje odnosi se na Nexus seriju, počevši od Nexusa 5, 6, 7 i 9 pa do Nexus Playera. Novi uređaji koji će tek doći, Nexus 5X i 6P, doći će s već predinstaliranom šestom verzijom.
Now on Tap funkcija pruža pomoć korisniku, bez obzira u kojoj se aplikaciji nalazio. Ova unikatna opcija instantno pruža relevantne informacije i pomoć, navodi službeni blog. Navedeni primjer u blogu odnosi se na dobivanje emaila o sastanku s frendom u zološkom vrtu. Korisnik s tipkanjem i držanjem home gumba, aktivira Now on Tap koji pruža linkove na informacije o zološkom vrtu i ostalo.

Dvije nove opcije tiču se i smanjenje potrošnje energije uređaja. Tako su predstavili Doze, koji prepoznaje kad je uređaj u stanju mirovanja te ga automatski stavlja u stanje dubokog sna, kako bi sačuvao energiju. Druga opcija je App Standby, koja stavlja rijetko korištene aplikacije u reduciranom stanju rada.
Dozvolom za nove aplikacije pruža mogućnost veće kontrole za aplikacije. Može se odbiti dopuštenje aplikaciji i dalje je pritom koristiti. Sve postavke mogu se mijenjati, u bilo kojem trenutku.
Omogućena je i jednostavnija zaštita kod korištenja otiska prsta, te se s njim može logirati u aplikacije, autorizirati transakcije i ostalo.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.