Blackberryev mobitel Priv dostupan za prednarudžbu

Blackberryev mobitel Priv dostupan za prednarudžbu

Blackberryev prvi Android pametni telefon, Priv, od prošlog tjedna postao je dostupan za prednarudžbu, po cijeni od 699 američkih dolara.

Priv predstavlja pokušaj povratka Blackberrya u "vode" mobilnih telefona nakon katastrofalnih rezultata zadnjih godina. Sadržavat će njihovu prepoznatljivu QWERTY tipkovnicu i nova sigurnosna poboljšanja za Android sustav.

Prednaružda dostupna je jedino za područje Amerike, Kanade i Velike Britanije dok će sam uređaj službeno izaći početkom sljedećeg mjeseca.
Karakteristike koje posjeduje su 5.4-inčni dual-curved ekran, 18 MP dual-flash kameru i bateriju od 3410 mAh. Podržava 32 GB flasha i mogućnost MicroSD kartice do 2 TB, navodi službena stranica.

Što se tiče softverske strane, implementirana je DTEK aplikacija koja pomaže korisnicima u upravljanju i zaštiti privatnosti. Aplikacija daje preporuke kako korisnici mogu poboljšati svoju sigurnost, govori koje aplikacije imaju pristup osobnim podacima te pokazuje ukupnu zaštitu uređaja, temeljene na pojedinostima kao što su jačina lozinke, enkripcijske opcije itd. Uz to, instaliran je i njihov proces koji ugrađuje kriptografske ključeve u hardver uređaja (Root of Trust).

Vrlo brzo će se pokazati da li će ovaj mobitel uspjeti oživjeti Blackberry ili će ga loši rezultati natjerati na potpuno povlačenje iz tržišta mobitela.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.