AMD se rješava Catalyst drivera i uvodi Crimson

AMD se rješava Catalyst drivera i uvodi Crimson

AMD je objavio kako njihovi Catalyst driveri krajem ove godine zauvijek odlaze, zajedno ("ruku pod ruku") sa svojim softverom.

Kao zamjenu, navode novi paket Radeon grafičkih drivera koji će se zvat Radeon Software Crimson, na kojem rade već oko godinu dana. No, neće biti samo riječ o promjeni imena, već i redizajnu samog korisničkog sučelja, koji će biti moderniji i više intuitivniji.

U njemu će biti sekcije Gaming, Video, Display Eyefinity i System. Uz njih bit će prisutne i tipke Updates, Preferences i Notifications.

Uvode i Game Manager opciju, koja pronalazi igre instalirane na računalu i daje opciju mijenjanja njihvoih profila, poput grafičkih opcija ali i individualnih OC opcija za svaku igru. Za one koje žele imati istu stavku na svim igrama ima i Global Settings opcija, navodi se u službenom videu.

Radeon Crimson 3

Video sekcija imat će opcije poput Home Video, Cinema Classic, Sports itd. Ponuđeno je mnogo opcija, poput Display (koji omogućuje mijenjanje postavke ekrana), FreeSync, Virtual Super Resolution itd. 

Što se tiče Eyefinitya, on će sadržavat Advanced setup opciju ali i Quick Setup opciju, za one koji žele jednostavnost.

Radeon Crimson 2

AMD još nije objavio kada će Crimson točno biti objavljen, no najavili su da izlazi krajem ove godine. Za pretpostaviti je da će odmah, ili u kratkom roku, nakon prestanka Catalysta, doći Crimson. Zadnju recenziju njihove grafičke kartice, AMD Fury X, možete pronaći ovdje

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.