HoloLensom kupci će moći isprobati Volvove automobile

HoloLensom kupci će moći isprobati Volvove automobile

Proizvođač automobila Volvo objavio je partnerstvo s Microsoftom, koje se odnosi na korištenje HoloLens naočala za proširenu stvarnost, kao i na suradnju u razvoju autonomnih automobila.

Microsoft je početkom listopada objavio da započinje zaprimati predbilježbe za HoloLens Development Edition Headset, koje koštaju 3000 dolara (oko 20.400 kn). Sredinom ovog mjeseca i sam Asus je potvrdio da radi na svom AR headsetu stilu HoloLensa.

HoloLens naočale će se koristiti u Volvovim salonima za kupnju automobila, gdje će kupcima biti omogućeno da vozila detaljno pregledaju i "isprobaju" u obliku holograma. Ponuđena je i opcija eventualnog slaganja konfiguracije s dodatnom opremom.

Njihov sporazum o suradnji uključuje i razvoj autonomnih vozila i sustava, u kojem će se koristiti Microsoftov uređaj.

Microsoft će Volvu omogućiti sustave prikupljanja i obrade podataka vezanih za povezane autonomne aute, sa svrhom kako bi kompanije zajednički mogle razvijati nove usluge i servise vezane uz sustave autonomne vožnje i prometa.

Volvo će HoloLens naočale koristiti i u svojim dizajnerskim studijima, no i u industrijskim pogonima u kojima se automobili slažu, kako bi se provjerila kvaliteta izgradnje automobila, navodi službeno priopćenje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.