Microsoft potvrdio da će novi procesori raditi samo na Windows 10

Microsoft potvrdio da će novi procesori raditi samo na Windows 10

Sva računala sa Intelovim Skylake CPU-ima morati će se nadograditi na Windows 10 OS.

Microsoft je nedavno potvrdio da će novi procesori raditi samo s Windowsima 10. Ukoliko korisnik kupi novo računalo u sljedećih 12 mjeseci, morat će nadograditi računalo na novi operativni sustav, jer stariji OS-ovi neće nuditi podršku za nove čipove.

Microsoft je pojasnio na službenoj stranici da sva računala s novim procesorima mogu raditi s Windowsima 7 i 8.1, no da će morat biti nadograđena na Windows 10 do 17. srpnja 2017. Računala sa starom arhitekturu koja imaju Windows 7 i 8.1, dobivat će nadogradnje i sigurnosne zakrpe do 14. siječnja 2020. (za Windows 7), odnosno 10. siječnja 2023. (za Windows 8.1).

Kompanija kaže da će s pojavom novih generacija procesora, računala trebati najnoviju Windows platformu kako bi imala podršku, čime se njegovim inženjerima "omogućuje fokusiranje na duboku integraciju između Windowsa i silicija". Windows 10 će također biti jedina podržana platforma za nadolazeću Intelovu platformu "Kaby Lake", AMD-ovu Bristol Ridge i Qualcommov 8996.

Također, spominje se kako postoji velika razlika u performansama kod usporedbe Skylakea na Windowsu 7 i 10. Novi OS može pružiti 30x bolju grafiku, dok će baterija na prijenosnicima trajati 3 puta duže.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.