Sonyeva Xperia Z serija mobitela više se neće proizvoditi

Sonyeva Xperia Z serija mobitela više se neće proizvoditi

Iako se nagađalo i šuškalo zadnje vrijeme da Sony više neće proizvoditi mobitele u Z seriji, sada je to službeno i potvrđeno.

Iako su mnogi očekivali već vidjeti nekoliko verzija Xperije Z6, Sony je službeno potvrdio da više neće raditi mobitele u ovoj seriji. Potvrda je stigla s više službenih izvora. U obliku facebook komentara od njemačke podružnice Sonya. Druga potvrda je bila u intervjuu za uSwitch.com, kad je Jun Makino (stariji marketinški menadžer za proizvode) objavio kako neće biti Xperije Z6.

Jučer je i službeno došla potvrda u Sonyevom izvješću navodeći kako je Z linija "dosegla svojku kulminaciju", te da Xperia X serija predstavlja novo poglavlje i evoluciju njihove proizvodne strategije. Z serija bila je popularna zbog svoje odlične kamere i dizajna, ali zbog slabog uspjeha i jake konkurencije koja nudi jake specifikacije za manje novaca, Z linija je otkazana.

Uskladu s tim, najava njihove nove X serije mobitela na MWC-u mogla bi označavati i zamjenu Z serije za X. Tri uređaja iz nove X serije su Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA.

Našu recenziju njihove Xperije Z5 Premium možete pročitati ovdje, a "obične" Z5 na ovoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.