Samsung najavio novi slikovni senzor s Dual Pixel tehnologijom

Samsung najavio novi slikovni senzor s Dual Pixel tehnologijom

Južnokorejski Samsung najavio je vlastiti senzor za slike koji će se nalaziti u njihovim high-end mobitelima.

Elektronički gigant Samsung nastavlja s dodatnim pomicanjem tehnoloških granica. Nakon što je prošli mjesec predstavio najveći SSD na svijetu za poslovne korisnike od 15 TB i masovnu proizvodnju prvih flash pohrana od 256 GB za mobilne uređaje, sada se fokusira na kvalitetu kamere za mobitel. Dual Pixel senzor nalazit će se u njihovim novim high-end mobitelima, a prvi među njima je nedavno izašli Galaxy S7.

Njihov najnoviji 12 MP slikovni senzor za smartfone već je krenuo u masovnu proizvodnju. Ovaj 1,4 μm-pixel-based slikovni senzor opremljen je s Dual Pixel tehnologijom koja je do sada bila rezervirana za DSLR fotoaparate. Dual Pixel tehnologija pruža brži autofokus za potrebe brzog slikanja, stvarajući pritom slike vrhunske kvalitete, bez obzira na uvjete slabog svjetla.

U nju su implementirane dvije fotodiode koje se nalaze na lijevoj i desnoj strani piksela, zbog čega je i omogućen brži autofokus, navodi službeno priopćenje. One imaju sposobnost da konvertiraju svjetlo u mjernu jedinicu. Novi slikovni senzor izgrađen je chip-stacking tehnologijom, tj. slaganjem čipova jedan na drugi u visinu. 

Novi senzor koristi ISOCELL tehnologiju, koja izolira fotodiodu u svakom pikselu kako bi dodatno poboljšao kvalitetu slike. Ovim potezom Samsung zamjenjuje Sonyeve senzore koje su koristili do sad u svojim mobitelima.  

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.