HTC predstavio i hrvatskoj publici svoj najnoviji flagship model

HTC predstavio i hrvatskoj publici svoj najnoviji flagship model

HTC u Zagrebu predstavio i hrvatskoj publici svoj najnoviji flagship model, HTC 10.

Telefon je doživio promjenu dizajna radi poboljšanja ergonomije uređaja, a među kojima se našla i zgodna ideja da je tipka za paljenje i gašenje pod prstima drugačije od ostalih tipki. Na zahtjev korisnika vraćena je i kapacitativna dugmad. Kod konfiguriranja Androida (6.0.1 Marshmallow) za ovaj uređaj HTC je usko surađivao s Googleom, kako bi pružio što jednostavnije korisničko iskustvo. Radi toga se pazilo i na to da ne budu po dvije aplikacije za istu svrhu, nego za svaku radnju jedna aplikacija, dok korisnik sam ne instalira nešto dodatno.

Ekran je 5.2" SUPER LCD 5 s rezolucijom 2560 X 1440 piksela i s 30% više boje u odnosu na prethodni model. Gustostoća piksela je povećana na 565 ppi-a. Procesorska snaga dolazi putem četverojzgrenog Snapdragona 820, s dvije jeKryo jezgre na 2,15 GHz i dvije na 1,6 GHz. Za grafiku se pobrinuo Adreno 530 GPU.

IMG 3555 rs

Što se tiče memorije, HTC 10 dolazi sa 4 GB radne memorije i 32/64 GB pohrane, proširive do 200 GB putem microSD kartice. Odziv na komande je, prema tvrdnji HTC-a , 120 mikrosekundi, što smo isprobali i sami na uređaju, djelujući vrlo brzo i udobno za korištenje. Baterija od 3000 mAh trebala bi trajati oko dva dana normalnog korištenja i oko jedan dana intenzivnog korištenja. Istaknuto je i kako posjeduje Quick Charge 3.0 koja dozvoljava da nakon samo pola sata punjenja, baterija bude spremna za cijeli dan normalnog korištenja telefona.

Stražnja kamera od 12 MP f/1.8 (Ultra pixel), daje odlične rezultate za fotografije u slabim svjetlosnim uvjetima, ima vrlo brz i responzivan laserski autofokus, dok se sama aplikacija kamere trenutačno podiže.
Prednja kamera je od 5 MP s OIS tehnologijom, kojom korisnik može dobiti kvalitetne selfie fotografije. Sposoban je snimati video od 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps. Od senzora tu i čitač otiska prsta, akcelerometar, kompas itd.

IMG 3549 rs

Dolazi s 24-bitnim audiom visoke rezolucije, i kod izvedbe i snimanja. Uz telefon kupac dobiva i Hi-Res slušalice, a na telefonu je predinstalirana aplikacija kojom se može prilagoditi vlastiti audio profil, za optimalno iskustvo slušanja. Za snimanje zvuka mobitel ima tri Hi-Res mikrofona s redukcijom buke. Teži 161 gram, dok mu tankoća 9 mm.

Prema najavi, HTC 10 će u Hrvatskoj biti dostupan od druge polovice svibnja. Ponuđen je u tri različite varijante: karbonsko-siva, zlatna i srebrna.

Našu recenziju HTC-a 10 možete pročitati u novom broju Vidija (br. 242).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.