Nvidijin Ansel omogućuje novu dimenziju snimanja slike u igrama

Nvidijin Ansel omogućuje novu dimenziju snimanja slike u igrama

Na nedavnom Nvidijinom eventu novih grafičkih kartica, kompanija je predstavila i Ansel, moćni sustav za snimanje in-game screenshota.

Nvidia je osim svojih novih grafičkih kartica na novoj Pascal arhitekturi, GTX 1080 i GTX 1070, predstavila i neke svoje nove tehnologije, među kojima je VR Vorks Audio i Ansel.

Ansel je stvoren kako bi korisniku dao sve moguće alate potrebne za stvaranje pomalo umjetničkih screenshotova u igri. Upravo umjetnička nota u hvatanju kadra igre polako postaje sve više zastupljenija u gaming zajednici. Današnji alati za slikanje screenshota pomalo su ograničeni s opcijama, a hvatanje savršene slike ipak zahtijeva brzi pritisak Print Screen tipke ili neke druge ovisno o programu kojeg korisnik ima. Takva slika ograničena je na in-game view i rezoluciju igre.

Predstavljeni Ansel je jednostavan i moćan alat koji se bavi tim dijelom, omogućujući opcije poput stvaranje slika iz bilo kojeg kuta i prilagođavanje slike s post-process filterima. Opcija slikanja u ogromnoj rezoluciji podržava do 4,5 gigapiksela rezolucije ili čak 32 pouta veće rezolucije od one koje korisnik ima. Zahvaljujući Anselu može renderirati i spremiti screenshot u sekundi, a sam korisnik može kasnije je spustiti na nižu rezoluciju za potrebe postera ili desktop wallpapera visoke kvalitete.

7Ansel tech

Filteri za post-procesuiranje daju korisniku razne mogućnosti podešavanja screenshota poput svjetline, intenzitet boja, field of view, korisnikovih FX filtera itd. Ansel može eksportirati slike u OpenEXR formatu, kako bi korisnik mogao vidjeti sliku u HDR-u pri super-rezoluciji. Takav format može se otvoriti i u alatima za editiranje poput Adobe Photoshopa. Alat omogućuje i hvatanje panoramskih screenshotoa od 360 stupnjeva, automatski ga stavivši u mono ili stereo način kako bi bio vidljiv i na Google Cardboardu, računalu i VR headsetu. Za Cardboard korisnike kompanija je izdala Nvidia VR Viewer u paketu s Ansel 360 Capture screenshotom na ovoj stranici.

7Ansel games

Sama tehnologija uskoro dolazi za nekolicinu top igara, među kojima su nedavni The Division, ali i nadolazeće igre Lawbreakers, Paragon, Unreal Tournament itd. Uskoro će biti najavljena podrška i za više igara. Nvidijin Ansel će biti podržan za njihove grafičke kartice od serije GTX 600 pa na više.

Plus kod ovog alata su izrazito jake i moćne opcije, no minus je što je za sada podržano samo nekolicina igara. Za razliku od njih programi poput Frapsa i Gadwin Print Screena nemaju takve opcije, ali omogućuju screenshot iz svake igre ili filma.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.