Sony proširuje svoju X liniju smartfona s XA Ultra fokusiranim na selfie slikanje

Sony proširuje svoju X liniju smartfona s XA Ultra fokusiranim na selfie slikanje

Sony je službeno predstavio novi smartfon s velikim ekranom od šest inča.

Japanska kompanija je prekinula Z seriju svojih smartfona, a trenutno kruže glasine da bi mogao prekinuti i sa svojom C i M serijom mobitela. Time se neslužbeno daje do znanja da bi Sony mogao imati smartfone samo pod X serijom. Informacije o cijeni i dostupnosti ove serije smartfona kompanija je i službeno objavila početkom svibnja.

U vidu toga, nova X linija dobiva novog člana pod imenom XA Ultra koja je fokusirana na snimanje selfie slika. XA Ultra sadrži šest inčni 1080p ekran s gustoćom piksela od 367 ppi. Edge-to-edge ekran ugrađen je u metalni okvir, dok se ispod "haube" krije Mediatekov Helio P10 čipset i 3 GB RAM-a. Njihov mid-range mobitel sadrži internu pohranu od sad već standardnih 16 GB, s mogućnošću proširenja putem microSD kartice do 200 GB.

Xperia XA Ultra 2

Oba dvije kamere imaju LED flash i Exmor RS senzor. Stražnja kamera ima 21,5 MP s hibridnim autofokusom. Glavni fokus ovog smartfona ipak je prednja kamera koja ima 16 MP i OIS (optički stabilizator slike). Podržava gesture shutter, što označava mogućnost slikanja pokretom ruke.

Dolazi s baterijom od 2700 mAh, koji prema kompaniji može izdržati i do dva dana rada (osim ako korisnik ne provodi puno vremena na zahtjevnim igrama). Posjeduje i opciju brzog punjenja, a za samo deset minuta punjenja može izdržati i do 5 i pol sati. No Quick Charger UCH12 se treba dodatno nabaviti. Dimenzije su mu 164 x 79 x 8.4 mm, dok je težina od 202 grama. Radi na novom Android 6.0.1 Marshmallow sustavu. Dostupan će biti u srpnju u tri varijante: crna, bijela i zlatna.

Xperia XA Ultra 3

 

Za sada nema informacija o njegovoj cijeni, no navedeno je kako se radi o mid-range uređaju, pa se očekuje i cijena u tom rangu. Našu recenziju njihovog Xperia M5 smartfona možete pročitati na ovoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.