Computex 2016: Asus predstavio tri verzije svog Zenfone 3 smartfona

Computex 2016: Asus predstavio tri verzije svog Zenfone 3 smartfona

Među pregršt noviteta koje je Asus na tajvanskom Computexu predstavio nalazi se i Zenfone 3.

Novi ZenFone 3 tako dolazi u tri različite verzije: standardni ZenFone 3, ZenFone 3 Ultra i ZenFone 3 Deluxe.

Prvi smartfon dolazi s vrhunskim dizajnom i performansama, sadržavajući 5,5-inčni Full HD Super IPS+ ekran s mogućnošću do 500 cd/m2 osvjetljenja. Njegov tanki okvir pruža korisniku 77,3 posto body-to-body omjera za maksimalno područje gledanja u ovom kompaktnom i tankom smartfonu. Oba dvije strane su zaštićene 2.5D Corning Gorilla Glassom i izrađene od vrhunskog aluminijskog materijal. Okvir mu je potpuno od metala. Dobitnik je ujedno i nagrade Computex 2016 Design and Innovation.

Zenfone 3 1

Ispod "haube" se nalazi novi Snapdragon 625 s osam jezgri na 2 GHz, što prema riječima kompanije predstavlja prvi smartfon s tim procesorom. Procesor je izrađen na 14 nm FinFET procesu, dolazeći s integriranim X9 LTE modemom i 802.11 ac MU-MIMO Wi-Fi konekcijom. U njemu je još i 4 GB RAM-a. Opremljen je 16 MP Sony senzorom s f/2.0 za prednju kameru, dolazeći i s ASUS-ovom TriTech tehnologijom koja automatski odabire drugu generaciju lasera, detekciju pokreta i kontinuirani auto-fokus. Stvara precizni fokus za svega 0.03 sekunde. Prednja kamera ima 8 MP. 

ZenFone 3

Za ozvučenje se koristi 5-magnet sustav zvučnika i NXP Smart Amp za pojačanje zvuka. Smartfon ima i ugrađeni senzor otiska prsta koji se nalazi na stražnjoj strani. Tanak je svega 7,69 mm, a bit će dostupan i u mnogim drugim bojama.

 

ZenFone 3 Deluxe

Deluxe verzija se predstavlja kao flagship ZenFone 3 serije, a prema riječima kompanije i prvi svjetski potpuno metalni smartfon s dizajnom nevidljive antene. Sadrži unibody dizajn i 5,7-inčni Super AMOLED ekran s 1080p rezolucijom. Pokriva preko 100 posto NTSC raspon boja, čak i u uvjetima vanjskog svjetla. Ultra-tanki okvir daje Deluxu i malo veći omjer body-to-bodya koji iznosi 79 posto.
Po pitanju procesora, smartfon ima Snapdragon 820 seriju procesora, Adreno 530 GPU, te do 6 GB RAM-a. Pohrana je omogućena do 256 GB.

ZenFone 3 Deluxe

Kad je riječ o kamerama, Deluxe predstavlja 23 MP Sony IMX318 senzor s 4-axis optičkom stabilizacijom slike na prednjoj kameri koja je sposoban za snimanje 4K videa. Posjeduje iste opcije kamera kao i prethodnik. Tu je također i senzor za otisak prsta, kao i kod prethodnog modela. Prisutna je i Quick Charge 3.0 tehnologija koja smanjuje vrijeme punjenja baterije, te reverzibilni USB 3.0 Type-C port. Isti sustav ozvučenja mu je ugrađen kao i kod standardne verzije. Kada se sluša preko certificiranih slušalica, korisnici mogu uživati u Hi-Res Audiu koji pruža do četiri puta bolju kvalitetu zvuka nego CD.


Dostupan će biti u tri različite boje.

 

ZenFone 3 Ultra

Ovaj smartfon dobitnik je Computexove 2016 Best Choice Golden nagrade, sadržavajući ogromni ekran blizak tabletu, od 6,8-inča. Rezolucija mu je Full HD, pokrivajući 95 posto NTSC raspona boje. Gorilla Glass 4 brine se zaštitu mobitela. Kompanija navodi i kako se radi o prvom smartfonu na svijetu s njihovom ekskluzivnom Tru2Life+ video tehnologijom, koji optimizira svaki piksel u svakom frameu prije nego što se prikaže. Body-to-body omjer je isti kao i kod prethodnog. Ultra ima tanki i elegantni potpuno metalni unibody kućište, prvo na svijetu koje nema antenskih žica. Procesor je isti kao i kod standardnog ZenFonea 3. Memorija mu je do 4 GB RAM-a a pohrana do 256 GB, dok je baterija od visokih 4600 mAh. Kamera je istih specifikacija kao i kod Deluxea.

ZenFone 3 Ultra 2

Isti sustav ozvučenja ima kao i prethodnici, samo što se ovdje radi o dva stereo zvučnika. Također je i prema kompaniji ovo prvi smartfon s virtualnim 7.1-kanalnim surround zvukom s DTS Headphone X-om. Ugrađen je senzor otiska prsta te Quick Charge 3.0 tehnologija za brzo punjenje.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.