Samsung premijerno u Hrvatskoj predstavio novu generaciju televizora i prvi UHD Blu-ray reproduktor

Samsung premijerno u Hrvatskoj predstavio novu generaciju televizora i prvi UHD Blu-ray reproduktor

Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavio novu generaciju pametnih TV prijamnika i pratećih uređaja.

Samsung je predstavio svoje zakrivljene SUHD TV prijamnike s Quantum dot tehnologijom koji nude bolju kvalitetu prikaza slike u odnosu na prošle modele. Novi prijamnici imaju tanak okvir, a zahvaljujući naprednom operativnom sustavu korisnicima omogućavaju pristup čitavoj zbirci zabavnog sadržaja, s jednog mjesta. Novi su SUHD TV prijamnici za 2016. godinu po prvi put u svijetu opremljeni 10-bitnim Quantum dot zaslonom, koji je izrađen bez uporabe kadmija. Na tehnologiji nano kristala počeli su raditi još 2002. godine i tijekom proteklih 14 godina razvoja, usavršeno je čak 150 patenata.

Novi portfelj nudi i mogućnost prikaza slike visokog dinamičkog raspona (HDR), uz 1000-nitni HDR minimum za višu razinu kontrasta između svijetlih i tamnih slika. Nova Ultra Black tehnologija također umanjuje bliještanje svjetlosti u prostoru, tako da korisnici mogu imati bolju kvalitetu slike bez odsjaja. Ovu generaciju Samsung Smart TV prijamnika pokreće otvorena platforma Tizen. Donose unaprijeđen Smart Hub kao središnje mjesto za pregled TV programa, filmova i igara, a Samsung Smart TV prijamnici automatski će prepoznati i vanjske uređaje kao što su multimedijski reproduktori, igraće konzole ili kućna kina, pa će svim uređajima biti moguće upravljati s jednim daljinskim upravljačem. Tvrtka je izložila perjanice u ponudi, od serije 7000 do premium serije 9000, a čitava ovogodišnja serija Samsung televizora već je dostupna kupcima u Hrvatskoj, u ponudi maloprodajnih partnera.

Samsung SUHD TV 1

Hrvatsku je premijeru imao i prvi Samsung UltraHD Blu-ray reproduktor oznake UBD-K8500 zakrivljenog dizajna, koji omogućava iskorištavanje punog potencijala UltraHD televizora, uz prikaz živopisnih slika te sadržaja visokog dinamičkog raspona. Naglašena je mogućnost reprodukcije 4K UHD video-zapisa, kao i mogućnost tzv. UHD upscalinga, koja unaprjeđuje prikaz uobičajenih Blu-ray i DVD sadržaja, podižući razlučivost na UltraHD razinu. Prikaz visokog dinamičkog raspona omogućava pregled sadržaja s naglašenim svijetlim i dubljim crnim nijansama, kao i 10-bitnu dubinu prikaza boja, do 64 puta intenzivniju u odnosu na dosadašnje mogućnosti Blu-ray reproduktora.

Za unaprijeđen doživljaj kućnog kina, Samsung je premijerno u Hrvatskoj predstavio i nove, zakrivljene i ravne soundbar zvučnike, među kojima je istaknut model HW-J8500R, za kojega tvrtka naglašava kako je idealan dodatak zakrivljenim SUHD televizorima velikih dijagonala. Ovogodišnji modeli rezultat su razvoja Samsung Audio Laboratorija u Kaliforniji, a najsnažniji model opremljen je s devet zasebnih zvučnika, uključujući potpuno novi središnji zvučnik. Valja napomenuti kako je svaki od zvučnika u sustavu pokretan vlastitim pojačalom što omogućava vrlo prostran dojam zvuka, uz kvalitetnu reprodukciju glasa i visok dinamički raspon. Središnji i bočno raspoređeni zvučnici omogućavaju 5.1 zvučnu sliku, a korištenjem Bluetooth ili WiFi tehnologije bežično se povezuju s televizorom, pametnim telefonom ili tabletom, za reprodukciju glazbe i drugih zvučnih zapisa prema želji korisnika. Za subwoofer je razvijen novi MAG sustav koji ispunjava prostoriju dubokim tonovima, a praktični nosači omogućavaju i montažu na zid, naglašeno je tijekom predstavljanja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.