Garmin predstavio nove gadgete za bicikliste - 3.3 out of 5 based on 6 votes
Garmin predstavio nove gadgete za bicikliste

Garmin predstavio nove gadgete za bicikliste

Garminovi Edge 820 i 1000 pametni uređaji, Vector 2 mjerač snage, Varia Vision zaslon za naočale, Varia Radar te Varia pametna biciklistička svjetla samo su neki od gadgeta koji su mogli vidjeti i isprobati na Garminovu Connected Bike danu.

Garmin je prilično osvježio paletu Edge pametnih uređaja, predstavivši tri Edge dodatka za bicikl: Edge 820, Edge 820 Explore i Edge 1000.

Edge 820 i Explore 820 izgledaju kao nasljednik 520-ice. Oba uređaja dolaze s 2,3-inčnim ekranom, predviđenim za rad u rukavicama ili ako su mokra, GPS-om, GLONASS-om i visinomjerom. Svi ti ugrađeni moduli omogućuju da se na ekranu prikazuju informacije poput brzine i nagiba vožnje te prijeđenih kilometara. Edge 820 serija uređaja dolazi s učitanom biciklističkom kartom Europe te GroupTrack funkcijom za praćenje svoje ekipe biciklista na zajedničkoj turi. Ugrađen je i Course Creator za planiranje rute na uređaju te prikaz dolaznih poziva i SMS-ova. On se razlikuje od Edge Explore 820 po nekoliko dodatnih mogućnosti kao što je senzor ambijentalnog osvjetljenja koji automatski prilagođava svjetlinu zaslona te tako štedi bateriju. Navodi se kako je predviđeno vrijeme trajanja (za oba modela) 15 sati. Također je kompatibilan s ANT+ mjeračima snage, elektroničkim sustavom za mijenjanje brzina te trenažerima. Cijena Edge Explore 820 je 2790 kuna, dok je Edge 820 nešto skuplji od njega, koštajući tako 3190 kuna za sam uređaj, odnosno 3990 kuna za komplet sa senzorima brzine i kadence te pulsmetrom.

Edge 1000 namijenjen je hardcore enuzijastima i profesionalcima, posjedujući slične opcije kao i prethodnik. Razlika od prethodnog je što dolazi s većim, 3-inčnim ekranom, prilagođenim za rad u rukavicama ili u vlažnim uvjetima, ugrađenim Bluetooth i Wi-Fi modulima, dvosmjernu (vertikalnu ili horizontalnu) orijentaciju ekrana, natjecanje s vlastitim ili tuđim najboljim rezultatima te planiranje rute po etapama. On se može spojiti i s Edge Remote daljinskim upravljačem te Shimano DI2 električnim prijenosnim sustavom za prikaz trenutne brzine na zaslonu. Baterija bi mu trebala trajati također 15 sati, dok je sama cijena uređaja 4375 kuna.

DSC 0141


Varia Radar i Vision

Navedeni Edge uređaji kompatibilni su s Varia Radar senzorom, Varia pametnim svjetlima te Varia Vision dodatkom za naočale. Radar prati stanje iza vaših leđa (do 140 metara) te vas upozorava na (maksimalno osam) vozila koja vam dolaze sa stražnje, ali i prednje strane. Također može funkcionirati i kao stražnje svjetlo. Radar i svjetla prilagođavaju se vašoj brzini vožnje tako da će se povećati svjetlina kad usporavate ili vam se približava vozilo. Varia Radar komplet košta 2390 kuna, a cijena svjetala, doznali smo od Garminovaca, bi trebala biti 1800 kuna.

Varia Vision je mali dodatak koji se stavlja na naočale te vam na svom minijaturnom zaslonu javlja informacije poput pulsa, snage, brzine vožnje te, ako ga uparite s Garminovim radarom, vozila koja vam se približavaju. Za dolazne pozive i SMS-ove te promjene smjera, radara i parametara obavještava vas vibracijom. Uređaj je otporan na vremenske uvjete, a baterija traje 8 sati. Cijena mu je 3225 kuna.

DSC 0142

 

Vector mjerač snage

Za bicikliste kojima ni to nije dovoljno, Garmin je predstavio drugu generaciju Vector mjerača snage. Radi se o kombinaciji senzora (pedalpoda) i pedale koja mjeri snagu, vate i kadencu (brzina okretanja pedala) i koja se lako može namontirati na drugi bicikl. Vector 2 kompatibilan je s Edge 820 i 1000 uređajima (ne 820 Exploreom) te košta 9250 kuna.

DSC 0143


Od ostalih novotarija, kompanija je prikazala i Virb Ultra 30 kameru, konkurenciju GoProu, koja može snimati 4K video u 30 FPS-a te fotografirati u razlučivosti od 12 MP (4150 kn). Forerunner 735XT pametni sat s ugrađenim GPS-om namijenjen je primarno trkačima, no za praćenje rezultata mogu ga koristiti i biciklisti, plivači, pješaci, cross-country skijaši, veslači te korisnici koji žele izmjeriti učinkovitost vježbi snage i kardio treninga. Usto, izgled zaslona sata može se promijeniti uz pomoć Face-It aplikacije. Baterija traje do 14 sati u aktivnom načinu rada. Cijena sata s HRM-Run monitorom pulsa je 3990 kn, a s HRM-Tri i HRM-Swim monitorima 4790 kn.

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.