Asus i HP predstavili Windows laptope pogonjene Snapdragonom

Asus i HP predstavili Windows laptope pogonjene Snapdragonom

Qualcomm i njegovi partneri su na drugom po redu godišnjem „Snapdragon Technology Summitu“ predstavili prve Windows laptope na svijetu pogonjene Snapdragon procesorima

 

Krajem prošle godine Qualcomm je najavio da se širi na tržište Windowsa kada je najavio da će se Snapdragon 835 SoC processor koristiti u Asus, HP i Lenovo uređajima koji koriste Windows 10 i značajku „Always On“ povezivosti. Stoga se Qualcommova najava ostvarila u obliku dva nova uređaja Asusa i HP-a.


ASUS NovaGo

 

Asus je predstavio svoj novi ultra tanki i lagani NovaGo laptop pogonjen Qualcommovim Snapdragon 835  procesorom, 8 GB radne memorije te 256 GB „Universal Flash Storage 2.0“ (UFS 2.0) memorije koja je sposobna dostići brzine prijenosa od 1400 Mbps. Laptop dolazi s Windows 10 S operacijskim sustavom i postiže „Always On“ povezivost sa Snapdragon X16 Gigabit LTE modemom koji ima teoretsku maksimalnu brzinu prijenosa od 1 Gbps te dual-band 802.11ac WiFi s MU-MIMO tehnologijom.

nova go2

NovaGo dolazi sa 13.3“ 1920x1080 ekranom koji podržava MultiTouch do 10  prstiju i ima kut gledanja od 178 stupnjeva, 100% sRGB raspon boja te ultra tanki rub zaslona od 8.9 mm. Šarka na kućištu omogućuje zakret od 360 stupnjeva tako da uređaj možete koristiti kako vam najviše odgovara ( kao laptop ili tablet ). Ekran ima i podršku za Asus Pen koja donosi mogućnost crtanja na ekranu kao da je papir ili platno.

Vanjska povezivost je ograničena na dva USB 3.1 (Gen 1) Type-A porta, a dodatni display možete spojiti pomoću HDMI porta. Asus navodu da baterija izdrži do 22 sata kontinuiranog korištenja ili 30 dana u standby načinu rada. 

HP Envy x2

 

Slično NoviGo, HP-ov Envy x2 je tanak i lagan Windows 10 S Laptop namijenjen kreativcima. Kao i NovaGo dolazi sa Snapdragon 835 procesorom, 8 GB LPDDR4 PoP memorijom i 256 GB pohrane. Značajka „Always On“ je također prisutna sa Snapdragon X16 LTE modemom koji ima podršku za 4G LTE-Advanced signal. 

envy

Envy x2 ima veliku fizičku ali i funkcionalnu sličnost Microsoftovoj Surface  liniji zbog mogućnosti da se može koristiti kao tablet  ili postaviti uspravno uz pomoć postolja i koristiti kao laptop s tipkovnicom u postolju.  Ekran je 12.3“ WUXGA touchscreen s Corning Gorilla Glass 4 zaštitom protiv ogrebotina. Isto kao i NovaGo, HP uz svoj ekran nudi podršku za „Active Pen“. HP navodi da  baterija izdrži do 20 korištenja ili do 700 sati u „Connected Modern Standby“ načinu rada.

Qualcomm je obećao veću autonomiju baterije kada su najavili pothvat da stvore Alway On Windows uređaje s njihovim Snapdragon 835 Soc-ima. Ako se navodi Asusa i HP-a u vezi autonomije njihovih uređaja pokažu istinitima, Qualcomm je uistinu održao to obećanje. 

Cijena i dobavljivost

Za sada nema navoda o cijeni Asus NovaGo laptopa, ali HP je naveo da bi se Envy x2  trebao  pojaviti na engleskom tržištu početkom sljedeće godine po cijeni od 999 funti s tipkovnicom i „Active Penom“ uključenim u tu cijenu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.