Konfiguracija mjeseca: Njuškalo edition - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Konfiguracija mjeseca: Njuškalo edition

Konfiguracija mjeseca: Njuškalo edition

Kupnja računala nije jeftina stvar, a kada se u cijelu priču ubaci gaming, cijena samo raste. Zato smo u ovom broju odlučili pronaći komponente na najpoznatijem online oglasniku www.njuskalo.hr.

Pozitivna strana kupovine preko Njuškala je ušteda od više tisuća kuna koje biste za iste komponente dali u trgovinama. Samo zato što su rabljeni, moderni računalni dijelovi ni na koji način ne gube performanse u slučaju da se njima rukuje na pravilan način, pa bi demonstracija ispravnosti proizvoda bila vrlo dobrodošla prije kupnje.

Također, pokušajte uzimati komponente koje su još pod garancijom. Jedino što bi nam moglo poremetiti računicu u slaganju Njuškalo gaming konfe su novi Coffee Lake Intelovi procesori koji za manje novca nude iste performanse kao starija serija, no njihova dobavljivost još uvijek ostaje upitna. Ovom smo kupnjom osigurali mogućnost igranja svih trenutnih i nadolazećih naslova u sljedećih nekoliko godina u FullHD rezoluciji bez ikakvih poteškoća.

Ukupna cijena: 6.040 kn (Cijena identične konfiguracije u trgovini: 8.500 kn)


Gigabyte B250M

maticna

U našem slučaju bila je opcija uz procesor za svega 250 kuna, ponuda koju nismo mogli odbiti. Ima sve što nam je potrebno za gaming, a s obzirom na to da se naš procesor ne može overclockati, nisu potrebne ni napredne funkcije skupljih ploča.

Bitno je samo prije kupnje svakako zamoliti da se provjeri ispravnost ploče, pa makar prvo kupili RAM, procesor i napajanje kako biste to mogli učiniti kod prodavača. Uvjerite se prije kupnje da su svi portovi funkcionalni.

Cijena: 300,00 kuna (580,00 kn u trgovini)


Intel Core i5 7400

 

cpu

Ovaj primjerak neće imati nikakvih negativnih utjecaja na vaše gaming performanse još dugo vremena te bi vam mogao omogućiti rad i sa zahtjevnijim aplikacijama izvan same gaming sfere.

Ima 4 jezgre koje se ubrzavaju do 3.5 GHz. Hladnjak koji Intel daje uz ovaj procesor sasvim je dovoljan da ga drži pod kontrolom te će se koristiti u našoj konfi.

Cijena: 1.000,00 kuna (1.400,00 kn u trgovini)


Samsung m.2 256 GB

ssd

SSD je neizostavan član modernog računala, a Samsung je trenutno vodeći po performansama i kvaliteti. Prije kupnje svakako provjerite zdravlje SSD-a softverskim testom ili Samsungovom aplikacijom kako ne biste kupili disk koji je na izmaku snaga.

Ako je sve u redu, smatramo da je 256 GB zlatan omjer uloženog i dobivenog jer se na njega može spremiti OS, kao i par aktualnih igrica, dok će se ostatak podataka moći staviti na klasičan disk.

Cijena: 450,00 kuna (1.000,00 kn u trgovini)


WD Caviar Black 2 TB 64 MB HDD

hdd

Dva terabajta za 400 kuna odlična je cijena za solidan disk. Sve što ne stane na SSD ili mu nije potrebno brzo učitavanje sprema se ovdje, a vjerujemo da ćete se stvarno morati potruditi da ovaj disk napunite u dvije godine relevantnim stvarima.

Cijena: 400,00 kuna (1.000,00 kn u trgovini)


HyperX Savage DDR4 2 x 8 GB 2800 MHz

ram

RAM u principu ima doživotnu garanciju, što bi vam trebalo reći koliko ga je u današnje vrijeme teško pokvariti ako se pravilno njime rukuje. Doživotna, naravno, kod nas ima različita značenja od dućana do dućana, pa će to negdje biti 60, a negdje 120 mjeseci.

16 GB bit će dovoljno za multitasking te optimalno iskustvo u igrama kojima je sada već 8 GB memorije sami minimum za pokretanje.

Cijena: 990,00 kuna (1.600,00 kn u trgovini)


Be quiet! Straight Power 600 W

psu

600 W daleko je više nego što će nam biti potrebno, no povoljna cijena i pouzdan proizvođač osigurali su kupnju. Kod kupnje napajanja svakako provjerite godinu kada su se originalno prodavala jer se brojevi ne mijenjaju, no kompatibilnost kablova možda neće biti optimalna kod starijih modela.

Starija napajanja mogu biti sklonija kvarenju zbog samog vremena korištenja pojedinih dijelova, pa ne preporučamo ništa starije od tri godine, a garancija je, naravno, plus.

Cijena: 250,00 kuna (850,00 kn u trgovini)


Inno3D GTX 1060 6 GB compact

gpu

Njuškalo se polako puni „mining rig“ grafičkim karticama iz srednje klase, no provjerite aktualne cijene u dućanima jer one polako padaju, a neki prodavači drže nerealno visoke cijene. Izbor su nam GTX 1060 6 GB ili malo jača RX 580 8 GB, ovisno koju možete naći povoljnije u danom trenutku.

Tržište na Njuškalu će se sigurno još zasititi prodavačima, što će još spustiti cijene. FullHD rezolucija ovim primjercima neće biti nikakav problem u narednih nekoliko godina.

Cijena: 1.700,00 kuna (2.300,00 kn u trgovini)


Fractal Design Core 3000

kucister

Izbor uvelike ovisi o vašem ukusu, no mi preferiramo moderna kućišta s napajanjem s donje strane i bez golih limova, s već ugrađena barem dva ventilatora (usisni sprijeda i ispušni straga).

Uvjerite se da prednja strana kućišta u potpunosti funkcionira prije nego se odlučite na kupnju. 

Cijena: 300,00 kuna (550,00 kn u trgovini)


Dell UltraSharp P2414H - 24” FHD Monitor

monitor

Ovaj Dellov monitor nudi standardne performanse od 60 Hz i FullHD rezolucije, no kvaliteta slike je vrhunska, a cijena odlična, pa većina gamera neće imati potrebu za boljim monitorom.

Budite sigurni da tijekom kupnje provjerite ispravnost te pomno pogledate da se ne nađu neki mrtvi pikseli zbog kojih ćete kasnije možda žaliti.

Cijena: 650,00 kuna (1.500,00 kn u trgovini)

(Stranica 1 od 10)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 10)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Konfiguracija mjeseca: Njuškalo edition - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.