Samsung krenuo u proizvodnju bio-procesora

Samsung krenuo u proizvodnju bio-procesora

Južnokorejski elektronički gigant Samsung prati rastući smjer wearablesa sa svojim naprednim sistemsko-logičkim čipom fokusiranim za tržište wearablesa.

Njihov pametni zdravstveni bio-procesor krenuo je u masovnu proizvodnju. Stvoren je s namjerom kako bi omogućio ubrzavanje razvoja inovativnijih i boljih wearables proizvoda koji se bave praćenjem zdravlja korisnika. Na ovom novom tržištu prisutan je velik broj poznatih i nepoznatih proizvođača, kao što su Apple, Microsoft, Samsung itd. Među njima je i Rufus Lab koji kombinira tehnologiju tableta i wearablesa.

"S poboljšanjem u pametnim, fitness uređajima i u povećanju korisnikove svjesnosti o zdravlju, sve više ljudi traže načine kako pratiti razne osobne bio-podatke, ili fitness podatke, kako bi konstantno pratili svoje zdravlje." - izjavio je Ben K. Hur, potpredsjednik marketinga u Samsung Electronicsu. Nadodao je i kako njihov čip može procesuirati pet različitih biometričkih signala, čime otvara mogućnost za mnoge nove opcije vezane za zdravlje.

Njihov Bio-Processor tako je postao prvi all-in-one zdravstveno-solucijski čip. U sebi ima integriran i Analog Front Ends (AFE), mikrokontrolersku jedinicu (MCU), integrirane spojeve za upravljanje energijom (PMIC), digitalni signalni procesor (DSP) i eFlash memoriju, navodi službeno priopćenje.

Ovaj maleni čip ima sposobnost procesuiranja bio-signala koje mjeri bez potrebe za vanjskim dijelovima, dolazeći i s integriranim bioelektričnom analizom impedancije, elektrokardiogramom (ECG), temperaturom kože, galvanskim kožnim
odzivom (GSR) itd. Može mjeriti mišićnu masu, otkucaj i ritam rada srca, temperaturu kože, razinu stresa itd.

Trenutno je čip u proizvodnji, a prvi uređaji očekuju se u prvoj polovici 2016.godine.

Našu recenziju Samsungovog pametnog sata Gear S2 možete pročitati na ovoj stranici.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung krenuo u proizvodnju bio-procesora - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.