Microsoftova edicija HoloLensa za developere spremna za prednarudžbu

Microsoftova edicija HoloLensa za developere spremna za prednarudžbu

Nakon malo više od godinu dana nakon predstavljanja HoloLensa, kompanija je objavila mogućnost prednarudžbe za developere.

Microsoft je prvi put prikazao HoloLens prije malo više od godinu dana. HoloLens predstavlja kompanijin headset koji pruža iskustvo augmentirane realnosti tako da prikazuje holograme visoke definicije u fizičkom svijetu, što može vidjeti isključivo korisnik koji nosi headset.

hero hololens 845x341

Američka kompanija predstavila je svoj projekt nekim partnerima kao što su Volvo, NASA (koja koristi uređaj za Mars OnSight projekt) i Autodesk Fusion. Koristi se čak i u svemiru na ISS-u kao pomoć za Project Sidekick.

Prethodno je najavila i kako će developerski paket koštati tri tisuće dolara.

HoloLens

HoloStudio

Od ovog tjedna, developeri koji su zainteresirani za HoloLens će početi dobivati pozivnice od Microsofta da kupe HoloLens verziju za developere.

Oni koji naruče dobit će headset koji ima ugrađeno računalo. HoloLens headset u sebi ima ugrađeni čip zvan Holographic processing unit (HPU) koji, prema riječima kompanije, može upravljati podacima koji dolaze iz višestrukih senzora za razumijevanje okoline kako bi pravilno i točno interpretirao korisnikove pokrete, pogled i glas. Uz to, HoloLens ima i ugrađenu kameru kojom korisnik može snimati video i slike holograma preko fizičkog svijeta.

HoloLens 2

Actiongram Beta

Microsoft u službenom priopćenju navodi kako se radi o "jedinom uređaju koji omogućava prirodno holografsko računalstvo bez markera, eksternih kamera, žica, mobitela i konekcije na računalo". Podržava i Bluetooth 4.1 konekciju.

HoloLens 3

HoloTour

Uređaj radi na Windows 10 sustavu, s podrškom za njihove Universal Windows Platform aplikacije. Bilo koja UWP aplikacija može se pokretati na Windows Holographicu, a developerima koji kupe HoloLens pruža se velik broj UWP aplikacija, među kojima su Microsoft Office, Maps, OneDrive, Skype, HoloStudio, HoloTour, igre RoboRaid, Fragment itd.

HoloLens 4 RoboRaid

RoboRaid

Kompanija je također izdala i smjernice i upute za developere na ovoj specijalnoj holographic stranici.

HoloLens 5 Fragment

Fragment

Developeri koji su zainteresirani za rad s HoloLensom mogu se prijaviti na ovoj stranici.

Prve isporuke očekuju se od 30. ožujka u Americi i Kanadi, po cijeni od navedenih 3.000 dolara (oko 21.004 kn). Kad krene s isporukom, kompanija će izdati i HoloLens emulator kojim će developerima pružiti mogućnost testiranja holografskih aplikacija bez potrebe za headsetom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Microsoftova edicija HoloLensa za developere spremna za prednarudžbu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.