LG otvara svoj modularni G5 smartfon developerima

LG otvara svoj modularni G5 smartfon developerima

Elektronički gigant LG najavio je da izdaje hardverske i softverske development kitove kojim bi kompanije stvarale module i softvere za G5.

Na svom predstavljanju uređaja, južnokorejska kompanija je predstavila dva plug-in "prijatelja", Cam Plus i Hi-Fi Plus s B&O Play, koji će jedini biti dostupan na G5 tržištima. Upravo kako bi razvio više modula, LG će održati 15. travnja u San Franciscu event fokusiran za developere. Na njemu se očekuje da će kompanija pokazati kako kreirati hardver koji će biti kompatibilan s G5 smartfonom. Developeri će također naučiti i kako stvoriti vlastite aplikacije za LG 360 CAM i njihove 360 VR naočale, te dobiti više detalja za Googleov Open Spherical Camera API. U planu im je i lansiranje online marketplacea za G5 Friends, kojim bi pomogli developerima u prodaji.

LG G5

LG G5 predstavljen je na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni sa 5,3-inčnim zaslonom s 1440 x 2560 rezolucijom i 554 ppi. Procesor je Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 s taktom na 2,2 GHz. Stražnja kamera se sastoji od 16 megapiksela, dok je prednja 8 megapiksela s touch fokusom i detekcijom smješka. Tu je 4 GB RAM-a i pohrana od 32 GB proširiva microSD karticom do 200 GB. Baterija iznosi 2800 mAh.

Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ili dostupnosti G5 smartfona. Za potrebe promocije svog mobitela angažirali su i britanskog glumca Jasona Stathama. Nedavno je i Huawei prilikom svog predstavljanja novog mobitela P9 angažirao i Henry Cavilla, najpoznatijeg po ulozi Supermana, i glumicu Scarlett Johansson.

Našu recenziju njihovog prethodnika, G4, možete pročitati na ovoj stranici.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG otvara svoj modularni G5 smartfon developerima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.