GoPro lansirao svoju VR platformu

GoPro lansirao svoju VR platformu

Proizvođač akcijskih kamera, GoPro, objavio je kako je lansirao svoju VR platformu, GoPro VR.

Kompanija je službeno lansirala internetsku stranicu kako bi promovirala svoj Omni, sinkonizirani uređaj sa šest kamera kojim se omogućava snimanje sferičnih videoisječaka profesionalne kvalitete. Njegova trenutna cijena je visokih pet tisuća dolara (oko 33.372 kn).

Fokus kompanije za stranicu bio je i dvoboj s Googleovim YouTubeom. Google je napravio razne akcijske kamere koje su kompatibilne s YouTubeom, sve u svrhu kako bi snimljeni VR sadržaj brže i lakše došao do masovne publike. Njihova stranica tako omogućava besplatno uploadanje svojih videa, a velika većina sadržaja po kategorijama već je zastupljena. GoPro VR stranica tako pruža kategorije videa poput arhitekture, zabave, sporta, glazbe itd. Svaki od kategorija je podijeljen na podkategorije najgledanijih, najviše likeanih i najnovijih videoisječaka.

omni preview

Također, predstavili su i svoju službenu besplatnu GoPro VR aplikaciju koja je dostupna za Android i iOS. Aplikacija nije podržana za Windows 10 Mobile iz razloga što je kompanija najavila kako prestaje podržavati taj sustav. Razlog tome vjerojatno leži u činjenici slabe zastupljenosti sustava. Zahvaljujući aplikaciji, smartfon se može pretvoriti u VR uređaj u kojoj korisnik može pregledavati 360-stupnjevite videoe.

Našu recenziju GoPro Hero+ akcijske kamere možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

GoPro lansirao svoju VR platformu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.