Mjerenje razine šećera stiže na novim Samsung i Apple pametnim satovima?

Mjerenje razine šećera stiže na novim Samsung i Apple pametnim satovima?

Samsung bi na drugom Unpacked događaju ove godine mogao predstaviti iznimno zanimljiv feature na novim pametnim satovima, mjerenje razine glukoze u krvi.

Prema navodima iz korejskog ET News medija Samsung bi ove godine trebao predstaviti još tri modela iz wearabless linije ove godine, vjerojatno zajedno s novom linijom preklopnih telefona. Nagađa se da bi nova mogućnost iznimno značajna za osobe koje imaju problema s dijabetesom mogla doći na Galaxy Watch 4 i Active 3 modelima ako će to biti njihov naziv.

Na koji način se mjeri razina glukoze? Tradicionalno je potrebno iglicom probušiti kožu i kapljicu krvi staviti na testnu traku u aparatu za mjerenje šećera. Samsung je u suradnji s američkim MIT-em razvio novu metodu koja se bazira na Raman spektroskopiji. Optički senzor prikuplja informacije o valnoj duljini koja je uzrokovana vibracijama materijala u trenutku kada se lasersko svjetlo rasprši zbog udara u materijal. Navodno su istraživači uspjeli postići dovoljnu točnost signala za relevantna mjerenja. Ovakav senzor trebao bi se prema glasinama pojaviti i u nadolazećem Apple pametnom satu, no to će naravno ovisiti o odobrenjima regulatora.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mjerenje razine šećera stiže na novim Samsung i Apple pametnim satovima? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.