ASUS najavljuje P3B projektor

ASUS najavljuje P3B projektor

ASUS je danas najavio P3B, projektor s baterijskim napajanjem i lećom za projekciju s veoma male udaljenosti. Ovaj kompaktni i lagani projektor proizvodi sliku rezolucije 1280 x 800 (WXGA) i ima 800 lumena. Leća P3B projektora omogućava ovom uređaju da s male udaljenosti proizvede sliku dijagonale od 0,45m do 3,4m.

Ugrađena punjiva baterija omogućava do tri sata besprekidne projekcije, a može se koristiti i kao Power Bank kapaciteta od 12000mAh za punjenje mobilnih uređaja. Dizajniran za upotrebu na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, P3B projektor zauzima površinu kao i kutija za kompakt diskove, te se bez problema može smjestiti u torbu. P3B projektor je nedavno osvojio 2015 Good Design Award zahvaljujući izuzetnom balansu između performansi i prenosivosti, stoji u službenom priopćenju.

Svjetle i oštre projekcije

ASUS P3B ima 800 lumena, a zahvaljujući činjenici da u potpunosti (100%) ispunjava NTSC standard za prikaz boja, prikazuje sliku izvanrednog kvaliteta WXGA 1280 x 800 rezolucije. Eco-LED lampa, kojom je opremljen P3B projektor, ne sadrži živu i ima radni vijek od 30.000 sati.

02

Lagan i prenosiv

Ultra-tanak i kompaktan P3B projektor je težak 750 grama i ima dimenzije od 153,5 x 43 x 131,2mm. Posjeduje ugrađenu punjivu bateriju koja omogućava do tri sata rada. Zahvaljujući bateriji, P3B se može koristiti i kao Power Bank, dok kapacitet od 12.000mAh korisnicima omogućava da napune svoje mobilne uređaje i do nekoliko puta, čak i kada je P3B isključen. Kao i drugi ASUS LED projektori, P3B radi s većinom punjača za ASUS-ove prijenosnike. S obzirom na to da laptop i projektor mogu da dijele jedan punjač, korisnik je oslobođen dodatnog tereta.

03

Brzo i jednostavno postavljanje

P3B poseduje leću za projekciju s veoma male udaljenosti koje generira sliku dijagonale od 0,45m do 3,4m. Ovo omogućava korisnicima da pretvore bilo koju veliku ravnu površinu u ekran, što je idealno za prezentacije u malom prostoru.
Postolje sa takozvanim „flip-down“ mehanizmom omogućava korisnicima da brzo i lako podese visinu i kut. Auto Keystone Correction tehnologija prepoznaje orijentaciju (položaj) P3B projektora i automatski ispravlja geometrijska izobličenja slike koja nastaju kada svjetlost pada pod kutom na platno ili zid. P3B posjeduje i mogućnost momentalnog uključivanja i isključivanja, tako da nema potrebe da čekate da se LED lampa zagrije ili ohladi. Tu je i ugrađeni zvučnik, unaprijeđen ASUS SonicMaster tehnologijom za bolji zvuk.

06

Wi-Fi projekcija i brojne mogućnosti povezivanja

Na ASUS P3B je moguće priključiti i Wi-Fi adapter koji omogućuje direktnu bežičnu vezu između projektora i laptopa ili mobilnih uređaja s Android i iOS operativnim sistemom.
P3B projektor pojseduje HDMI/MHL i VGA priključke koji mu daju maksimalnu kompatibilnost s desktop i laptop računalima, mobilnim uređajima, kao i drugim multimedijalnim uređajima. P3B posjeduje slot za microSD memorijske kartice i standardni USB priključak, pa korisnici mogu da održe prezentaciju ili reproduciraju video materijal čak i bez PC računala, a na raspolaganju im je i 2GB interne memorije uređaja.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ASUS najavljuje P3B projektor - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.