MWC 2016: Sony predstavio X seriju smartfona i ostale gadgete

MWC 2016: Sony predstavio X seriju smartfona i ostale gadgete

Sony je predstavio novu X seriju telefona (Xperia) u kojoj je glavni fokus stavljen na viziji budućnosti u kojoj su svi uređaji povezani.

Sony je predstavio tri uređaja iz svoje nove X serije: Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA. Sva tri imaju ekrane od pet inča. Svi mobiteli će imati ugrađeno pametno upravljanje potrošnje baterije (izdržati će do dva dana), te će raditi na Android 6.0 sustavu.

Od procesora prisutni su Snapdragon 820 (Xperia Performance), Mediatek Helio P10 (Xperia XA) i Snapdragon 650 (Xperia X). Model X i X Performance imaju po 3 GB RAM-a i 32 GB interne pohrane, dok model XA ima 2 GB RAM-a i 16 GB pohrane. X Performance je različit od svojih "kolega" po tome što je vodootporan (IP68 certifikat). Također, zajedno s X modelom ima stražnju kameru s hibridnim autofokusom od 23 MP i prednju od 13 MP. Tu su još i stereo zvučnici i senzor za otisak prsta.

Xperia X Lime Green PIS Design

Sony Xperia XA je slabija po specifikacijama, pružajući ekran od 720p rezolucije, 13 MP stražnje i 8 MP prednje kamere.

Prema službenom priopćenju dostupni bi trebali biti na ljeto ove godine.

Sony je predstavio i Xperia Ear - bežičnu slušalicu koja dolazi na ljeto 2016. godine. Korisniku pruža korisne informacije kao što su njegov dnevni raspored, vremenska prognoza ili najnovije vijesti. Pogonjen je Sonyevom tehnologijom glasa, tako da je moguće napraviti poziv, pretragu internetske tražilice itd. Spaja se s korisnikovim Android smartfonom preko NFC ili Bluetootha. Posjeduje i IPX2 certifikat za vodootpornost. Dostupna je jedino u grafitno-crnoj boji.

Xperia Eye je fleksibilna kamera koju je lako moguće zakvačiti za odjeću ili nositi oko vrata. Ima sferični objektiv od 360 stupnjeva. Zahvaljujući tehnologiji pametne blende, može snimati slike putem detekcije lica i glasa.

Xperia Eye 3d777795d971e20dcea1eb95f7c3217f

Xperia Projector koncept osnažuje obiteljsku komunikaciju koristeći prirodno i interaktivno sučelje kako bi prikazao informacije na bilo kojoj površini. Reagira na dodir, glas i pokret.

Xperia Projector PIU 78b7030662fdc5bb66a4f6a5efa48b57

Xperia Agent je u biti gadget i pružit će vam korisne informacije, pomoć pri komunikaciji te nadzoru kućanskih aparata. Zahvaljujući kompanijinoj tehnologiji glasa odgovorit će na zadane naredbe, a ima i ugrađenu kameru i ekran projektora za prikazivanje sadržaja na površine.

Tu je i RM-X7BT Bluetooth upravljač za automobile koji omogućava bežični streaming. Koristi Sonyjevu glasovnu tehnologiju da aktivira funkcije smartfona dok vozite. Sastoji se od dvije jedinice. Modul „adapter“ omogućava bežični audio streaming i hands-free pozive, dok „upravljač“ olakšava korištenje funkcija telefona, kao što je navigacija. Dolazi na ljeto 2016. godine.

Našu recenziju Sonyevog Xperia Z5 Premium modela možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC 2016: Sony predstavio X seriju smartfona i ostale gadgete - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.