Zotacov Sonix SSD od 480 GB dolazi u add-in formatu kartice

Zotacov Sonix SSD od 480 GB dolazi u add-in formatu kartice

Nakon što je predstavio svoj SSD u obliku add-in kartice (AIC) na CES-u, sada kompanija otkriva i njegove specifikacije.

Kompanija Zotac koja je kod nas najpopularnija po svojim grafičkim karticama, predstavlja novi SSD koji će dodatno pomaknuti granice performansi SSD-a. Zotacov Sonix SSD tako temeljen je na Phisonovom PS5007-E7 kontroleru, koji za svoj rad koristi NVMe protokol. Taj protokol koriste i Samsungov 950 Pro i Intelov SSD 750. Zahvaljujući ovom obliku SSD-a, kompanija može hladiti kontrolere pomoću toplovodne cijevi. Dolazi s DRAM cacheom od 512MB DDR3.

Predstavljen je u verziji od 480 GB, s uzastopnom brzinom čitanja do 2600 MB/s, te uzastopnom brzinom pisanja do 1300 MB/s. Ove brzine predstavljaju i do četiri puta brže performanse u odnosu na najbrži SATA SSD kojem iznosi do 520 MB/s.

ztssd pc3 480g ge image03

U službenom priopćenju nisu naveli brzine nasumične brzine pisanja i čitanja. Potrošnja energije u fazi čitanja iznosi 5,57W, dok u stanju pisanja je 7,27W. Podržani su sustavi Windows, Mac OS i Linux.

Kompanija je nazvala SONIX "The Silent Silver Bullet", iz razloga svojeg tihog rada i velike brzine. Integriran je Dynamic Wear Leveling, koji omogućava što veću izdržljivost. Za sada nema nikakvih informacija o cjieni ili dostupnosti modela.

Naš usporedni test 28 SSD-ova možete pročitati u sljedećem broju Vidija (br.240).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Zotacov Sonix SSD od 480 GB dolazi u add-in formatu kartice - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.