Huaweijeve nove flagshipove, P9 i P9 Plus, promoviraju i glumačke zvijezde

Huaweijeve nove flagshipove, P9 i P9 Plus, promoviraju i glumačke zvijezde

Huaweijev novi smartfon, P9, najavljen je na kompanijinom eventu u Londonu.

Nakon kruženja različitih glasina o novom njihovom flagshipu, Huawei je konačno najavio P9. I to u velikom stilu, za promociju uzevši glumca Supermana, Henry Cavilla. Popularnost filma se širi i na druge tehnološke komponente, što je iskoristio i MSI sa svojim specijalnim edicijama Batman v Superman računalnim komponentama.

Glumac se pojavio na pozornici kako bi predstavio novi android smartfon s dvije kamere. Osim njega u svrhu promocije angažirana je i glumica Scarlett Johansson, koja nije bila na eventu.

P9

No Huawei nije jedina kompanija koja je angažirala glumce kako bi istaknula svoje proizvode od brojne konkurencije. Za predstavljanje LG G5 smartfona nedavno je angažiran i jedan od najpoznatijih akcijskih glumaca danas Jason Statham.

Što se tiče samih komponenti, P9 dolazi s dijagonalom ekrana od 5,2 inča i IPS LCD panelom na 1080p rezoluciji. Pogonjen je svojim vlastitim Kirin 955 čipsetom, koji ima osmojezgreni CPU, četverojezgreni Cortex-A72 s taktom od 2,5 GHz i četverojezgreni Cortex-A53 na 1,8 GHz.
U usporedbi s iPhoneom 6S ima veću gustoću piksela koja iznosi 423 ppi te saturaciju boja od 96 posto.

Prisutna će biti u dvije verzije, onoj s 3 GB RAM-a i 32 GB pohrane te s 4 GB i 64 GB pohrane. Postoji i microSD slot za dodatno proširenje pohrane.

P9 3

Ono što je najposebnije i najvažnija opcija je kamera koja je razvijana u suradnji s njemačkom Leicom. Njegova stražnja kamera ima dvije 12 MP jedinice, od kojih jedna hvata boje dok druga samo crne i bijele boje. Napravljene su kako bi donijele više detalja slika u dobrom svjetlu i smanjili šum u slabim uvjetima svjetla. Promjer leće je f/2.2, dok se autofokus sastoji od kombinacije lasera, kontrasta i kalkuliranja dubine.

P9 4

Za pomoć u osvjetljavanju kod slikanja u mraku zadužen je dual-LED flash. Dizjan kućišta izrađen je od aluminija, a posjeduje i senzor za otisak prsta na stražnjoj strani. Baterija ima kapacitet od 3000 mAh. Dostupan je u šest različitih varijanti boja.

P9 6

Cijena P9 modela za manji model iznosi 599 eura (oko 4.484 kn), dok jači model košta 649 eura (oko 4.858 kn). Dostupan će biti od 16.travnja u 29 europskih zemalja u prvoj seriji pošiljka.

Uz P9, predstavljen je i P9 Plus koji ima veći ekran od prethodnika, iznoseći 5,5 inča. Rezolucija je 1080p, s tim da je ekran ovaj put AMOLED. Posjeduje opciju osjetljivosti pritiska zvanu Press Touch, kao što je imao iPhone s 3D Touchem. Razlikuje se i po tome što ima stereo zvučnike. Detalji kamere su isti kao i na P9 modelu.

Dostupan će biti sa 4 GB RAM-a i 64 GB pohrane te većim kapacitetom baterije od 3400 mAh. Tijelo kućišta izgrađeno mu je od istog materijala kao i P9. Dolazi u tri varijacije boja: zlatna, siva i bijela. Oba dva modela rade na operativnom sustavu Android 6.0.

P9 Plus 3

Plus varijanta dolazi 20.svibnja po cijeni od 749 eura (oko 5.607 kn).

Našu recenziju njihovog prethodnika P8 možete pročitati ovdje

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huaweijeve nove flagshipove, P9 i P9 Plus, promoviraju i glumačke zvijezde - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.