Najbrža grafička kartica na svijetu, Radeon Pro Duo, postala je dostupna za 1500 dolara

Najbrža grafička kartica na svijetu, Radeon Pro Duo, postala je dostupna za 1500 dolara

Ovaj tjedan AMD je službeno najavio izlazak i dostupnost njihovog najjačeg modela grafičke kartice.

Nakon što je Pro Duo najavljen još u ožujku, pokazujući neke detalje poput posjedovanja LiquidVR-a i 16 teraflopsa, sada je kompanija i službeno najavila dostupnost kartice za kupnju. Ovo je ujedno i prva kartica iz njihove VR Ready Creator serije, koja je namijenjena razvijanju VR sadržaja.

Radeon Pro Duo briefing deck page 008

AMD Radeon Pro Duo je dual Fiji GPU grafička kartica sa 8 GB HBM memorije i 16 teraflopsa, nastavljajući tako na rješavanju problema poput latencije. Kompanija je tako predstavila jednu od najsnažnijih platformi za VR, sposobnu za kreiranje i upotrebu VR sadržaja. Njihov Radeon Pro Duo dolazi s LiquidVR SDK-om koji je namijenjen svim aspektima stvaranja sadržaja, od zabave, novinarstva do edukacije.

Radeon Pro Duo briefing deck page 011

Navode se kako se radi o najbržoj grafičkoj kartici na svijetu, pobijedivši u testu koje je napravio AMD Performance Labs. Testiranje je zahvaćalo Pro Duo, R9 295X2, Titan X i najnovije igre poput Far Cry Primal i Rise of the Tomb Raider. U usporedbi s najjačom karticom od "zelenog konkurenta", GTX Titan X, navodi se brzina veća za 1,3 posto.

Radeon Pro Duo briefing deck page 014

Dizajn je manje-više isti, dolazeći s dužim PCB-om s dva GPU-a i 120 mm vodenim hlađenjem zatvorene petlje od Cooler Mastera. Izrađena je od više dijelova aluminijske i poniklane konstrukcije, sadržavajući i osvjetljeni Radeonov logo.

Radeon Pro Duo briefing deck page 003

Radeon Pro Duo briefing deck page 004

U medijskom priopćenju kompanije navodi se kako traži tri 8-pinska konektora kojom troši struju od 350 Watta, dok jedna Fury X kartica troši oko 275 W. Od portova tu su tri DisplayPorta i jedan HDMI.

Radeon Pro Duo briefing deck page 002
U njemu se još nalaze i 8192 Stream procesora, memorijsko sučelje od dva 4096-bita i memorijski bandwidth do 1024 GB/s. Putem FireRender tehnologije omogućen je i veći GPU scaling do 1,7 posto.

Radeon Pro Duo briefing deck page 018

Dostupan je za kupovinu širom svijeta, putem odabranih partnera. Preporučena cijena mu je visokih 1499 dolara (oko 9.984 kn). U usporedbi s Nvidijinim Titan X modelom koji dođe kod nas oko devet tisuća kuna, cijena je slična, no s tim da se u ovom slučaju radi o dual GPU kartici.

Našu recenziju njihove Fury Nitro kartice možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najbrža grafička kartica na svijetu, Radeon Pro Duo, postala je dostupna za 1500 dolara - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.