Gigabyteova nova verzija GTX 1080 kartice ima vodeno hlađenje

Gigabyteova nova verzija GTX 1080 kartice ima vodeno hlađenje

Gigabyte širi svoju liniju grafičkih kartica na Nvidijinoj arhitekturi Pascal s novim modelom koji posjeduje vodeno hlađenje.

Sve više je vidljiv trend vodenog hlađenja, ne samo za ugradnju u kućište, već i na mnogobrojne druge proizvode poput procesora (EKWB Supremacy) i grafičkih kartica, na koje se može dodatno postaviti vodeni blok. Upravo za GTX 1070 je nedavno izdan i novi vodeni blok od slovenskog EK Water Blocksa. Nedavno je i MSI predstavio svoju verziju kartice GTX 1070 s vodenim hlađenjem pod imenom Sea Hawk X. Njihov "morski jastreb" dolazi s Corsair H55 vodenim hlađenjem zatvorene petlje spojenim s Aero ventilatorima.

Gigabyteova GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming grafička kartica (model: GV-N1080XTREME W-8GD) sadrži isti broj overclock taktova kao i njihova klasična GTX 1080 kartica koja je predstavljena početkom lipnja.

Razlika je u tome što ova kartica hlađena njihovim WaterForce AIO (all-in-one) vodenim sustavom hlađenja. Za razliku od drugih AIO hlađenja, ovaj se u potpunosti oslanja na vodenu pump i blok koji hladi GPU, ali i memoriju i VRM. Bakrena baza i toplovodna cijev efikasno raspršuju toplinu. Ugrađen 120 mm crni aluminijski radijator i ventilatori s dvostrukim ležajevima iste veličine dodatno pomažu u što hladnijem i tišem radu. Pleteni kablovi hlađenja pomažu u njezinom vijeku i izdržljivosti.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING Water cooled 4

Kao i osnovni model, tako i ovaj posjeduje RGB LED osvjetljenje loga i X znaka. Omogućeno je također i dodavanje efekata poput cikličkog mijenjanja boje. Takt mu je 1784 MHz, s boostom do 1936 MHz (OC način). U Gaming načinu ima 1759 MHz, s boostom do 1898 MHz. Takt 8 GB GDDR5X memorije za OC je 10416 MHz, a za gaming 10211 MHz. Xtreme VR link omogućava korisniku jednostavnije rješenje za VR uređaje, pružajući tri HDMI porta i tri DisplayPorta. Komponenta s dva dodatna HDMI porta može se postaviti na stražnji panel kućišta kroz bracket ili na prednji panel koji odgovara 5,25-inčnoj ladici.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING Water cooled 3

Za što bolju zaštitu ugradili su PCB kvalitete koja se koristi u avionskoj industriji. Stilizirani metalni backplate s Xtreme Gaming logom pruža dodatnu zaštitu, ojačavajući njegovu strukturu i izdržljivost. Kartica je izrađena potpunim automatskim procesom kojim se osigurava kvaliteta strujnih krugova i eliminirajući oštre vrhove. Također njezini kondenzatori i dijelovi napravljeni su od kvalitete kao što ima i Titan X. LED indikatori pokazuju korisniku kad je kabel isključen, te kad je kartica stabilna s napajanjem ili s neuobičajenim napajanjem. Preporučeno napajanje je 500 W (s dva 8-pinska eksterna power konektora). Uz njega dolazi i Xtreme Engine softver kojim korisnik može namjestiti brzinu taktova, izvođenje ventilatora itd.

Kompanija nudi i četiri godine jamstva, s tim da su tri godine standardne, nudeći jednu dodatnu kad se besplatno prijavi na stranici XG.Gigabyte.com. Za sada nema nikakvih detalja oko dostupnosti i cijene.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyteova nova verzija GTX 1080 kartice ima vodeno hlađenje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.