ADATA predstavila SSD Premier SP550 u M.2 formatu

ADATA predstavila SSD Premier SP550 u M.2 formatu

ADATA Technology predstavila je novi Premier SP550 M.2 2280 SATA 6Gb/s SSD.

Kako tržište tankih prijenosnika i ultrabooka nastavlja rasti, tako M.2 form factor SSD-ovi sve više postaju preferirani odabir kao glavna komponenta za pohranu podataka na račun limitiranoga prostora unutar kućišta.

Iako Premier SP550 M.2 2280 SSD mjeri svega 22 x 80 x 3.5 mm, dostupan je u kapacitetu od 480GB. Maksimalne performanse dosežu brzine od 560 MB/s za čitanje i 510MB/s za pisanje podataka, s nasumičnim 4K čitanjem podataka od 75K IOPS-a zahvaljujući kvalitetnom SMI kontroleru i SLC cache tehnologiji. Isto tako Premier SP550 M.2 2280 SSD podržava rad u simuliranom SLC (single-level cell) načinu rada za dodatni boost u performansama. Mogućnost da DRAM-a djeluje kao međuspremnik cacheu (gdje SSD koristi RAM kao privremeni, ultra-brzi cache) također poboljšava performanse čitanja i pisanja podataka i to gotovo za duplo u usporedbi sa SSD-ovima koji ne koriste DRAM cache.

ADATA SP550 M

Kako bi unaprijedili stabilnost SSD-a i integritet podataka, Premier SP550 M.2 2280 opremljen je RAID enigneom i data shaping tehnologijom, postižući tako dulji radni vijek, bolju i veću stabilnost samog uređaja. Tu je također i LDPC (low density parity check) tehnologija koja ispravlja potencijale greške prilikom upravljanja podacima, te donosi povećavanje integriteta podataka i unaprijeđenu kvalitetu transfera. Nadalje, DEVSLP (device sleep) način rada kod Premier SP550 M.2 2280 SSD-a dodatno smanjuje njegovu potrošnju, pa time i produljuje radni vijek baterije prijenosnika, što će korisnici svakako znati cijeniti.

ADATA SP550 M.2 2280 SSD

Kao i sa svim ADATA-inim SSD-ovima, svaka kupnja Premier SP550 M.2 2280 SSD-a omogućuje korisniku besplatno skidanje ADATA-ine SSD Toolbox aplikacije kao i softvera koji olakšava migraciju operativnoga sustava i ostalih datoteka. SSD Toolbox dopušta korisnicima da prate stanje i upravljaju Premier SP550 M.2 2280 SSD-om, dostavljajući im informacije poput statusa diska, razinu istrošenosti i preostali radni vijek. Softveri za migraciju datoteka su od posebne pomoći ukoliko korisnik radi tranziciju s HDD-a na SSD, dizajniran na način da jednostavno i brzo arhivira i prenese sadržaj cijelog diska, uključujući i operativni sustav.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ADATA predstavila SSD Premier SP550 u M.2 formatu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.