GTX 1080 i 1070 trenutno nisu kompatibilni s HTC Viveom - 5.0 out of 5 based on 1 vote
GTX 1080 i 1070 trenutno nisu kompatibilni s HTC Viveom

GTX 1080 i 1070 trenutno nisu kompatibilni s HTC Viveom

Nove Nvidijine kartice na Pascal arhitekturi, GTX 1080 i GTX 1070, donijeli su kvalitetno VR iskustvo, no ono je nevažno ako sučelje nije kompatibilno.

Nedavno je otkriveno kako su ove dvije Nvidijine kartice imale problema s visokim DVI piksel taktom logiranja, a sada je otkriven i još veći problem kojeg kompanija istraživa i pokušava riješiti.

Tako je sada na GeForce forumima otkriven novi problem koji se tiče nekompatibilnosti DisplayPort sučelja s HTC Viveom. Zanimljivo je da se ovaj problem događa s GTX 1000 serijom grafičkih kartica, dok na GTX 900 seriji radi bez problema. Korisnici javljaju kako se pojavljuje okvir na kojem piše kako naočale nisu spojene i da se provjeri konekcija putem HDMI-a i DP-a. Manuel Guzman iz Nvidijine korisničke službe na forumu je izjavio kako HTC i Nvidia rade na istrazi ovog problema, te da preporučuju da korisnici spoje HTC Vive na HDMI port GTX 1080 grafičke kartice. Ovaj problem trebao bi biti riješen kod izlaska sljedećeg GeForce drivera.

Kod njihovog konkurenta, AMD-a, također su primjećeni hardverski problemi koji se tiču napajanja kroz PCI-e slot. AMD je objavio i kako će u petak izdati novi driver kojim će riješiti ovaj problem. Radeon softverski driver 16.7.1 uz to će povećati performanse do tri posto.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

GTX 1080 i 1070 trenutno nisu kompatibilni s HTC Viveom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.