Samsungova UFS zamjenjiva memorijska kartica pruža i do 530 MB/s - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsungova UFS zamjenjiva memorijska kartica pruža i do 530 MB/s

Samsungova UFS zamjenjiva memorijska kartica pruža i do 530 MB/s

Kompanija je najavila novu UFS memorijsku karticu koja dolazi u kapacitetima od 32 GB pa do 256 GB.

Samsung navodi kako njihova prva industrijski zamjenjiva memorijska kartica bazirana na JEDEC UFS (Universal Flash Storage) 1.0 standardu ekstenzije kartica pruža i do pet puta veće performanse uzastopnog čitanja nego tipična microSD kartica. Novi standard napravljen je kako bi riješio ograničenja današnjih UHS standarda.

Njihova 256 GB UFS kartica tako pruža performanse do 530 MB/s, što je slično brzini uzastopnog čitanja kod SATA SSD-ova. Prema njihovim navodima tako korisnik ima mogućnost čitanja Full HD filma od 5 GB u svega 10 sekundi. Kod tipične UHS-1 microSD kartice sa 95 MB/s to bi trajale otprilike 50 sekundi. Još su veće performanse kod IOPS-a (broj input i output operacija po sekundi), gdje 256 GB kartica postiže 40.000 IOPS-a, što je za više od 20 puta u odnosu na tipični microSD.

Što se tiče pisanja, tu je također viđen velik skok, pružajući 35.000 nasumičnih IOPS-a. Za gotovo duplo omogućena je brzina u odnosu na microSD kartice, dolazeći sa 170 MB/s brzinom uzastopnog pisanja. No, ovo ima i svoju lošu stranu. Ovaj sustav nije kompatibilan s microSD karticama. Uređaji koji trenutno primaju ovu vrstu su mobilni uređaji za slikanje u visokim rezolucijama kao što su 3D VR kamere, akcijske kamere, DSLR-ovi i dronovi.

Samsung je naveo kako će kartice biti dostupne u kapacitetima od 32 GB, 64 GB, 128 GB i 256 GB. Trenutno nema nikakvih informacija o cijeni ili dostupnosti ovih UFS kartica.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsungova UFS zamjenjiva memorijska kartica pruža i do 530 MB/s - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.