AMD objavio GPU inovaciju pod imenom Radeon Pro SSG sa 1 TB GPU memorije - 5.0 out of 5 based on 1 vote
AMD objavio GPU inovaciju pod imenom Radeon Pro SSG sa 1 TB GPU memorije

AMD objavio GPU inovaciju pod imenom Radeon Pro SSG sa 1 TB GPU memorije

Kompanija je objavila na Capsaicin eventu na Siggraph konferenciji i zanimljivu GPU inovaciju koja će uvelike ubrzati rad profesionalnim korisnicima. 

Novi i inovativni GPU pod imenom Radeon Pro SSG (Solid State Graphics), prema riječima Raje Kodurija, ima mogućnost radikalnog mijenjanja Hollywoodske filmske produkcije. Nazvavši ga "fundamentalnom promjenom u arhitekturi radnih stanica" pokazao je kako Radeon Pro SSG ima čak 1 TB GPU memorije. Zahvaljujući masivnom frame bufferu omogućeno je tako spremanje i rad s velikim setom podataka, navodeći kako to rezultira i 10 puta nižom latencijom kod pristupa memoriji.

Radeon Pro SSG 2

Sama kompanija je pokazala i na primjeru, postavivši tako dvije radne stanice kojom je demonstrirala mogućnosti Radeon Pro SSG-a. Rečeno je kako su oba dvije imale najbolje komponente za radne stanice na tržištu, razlikujući se jedino u tome što je jedna imala SSG, a druga nije.

Radeon Pro SSG 3

Workstation bez SSG-a je renderirao sirovi 8K video uživo na pozornici, dolazeći na oko 17 sličica u sekundi. Radna stanica s Radeon Pro SSG-om kretala se iz prva na na ograničenju od oko 30 H, a ubrzo je to podignuto na 90 Hz. Sama kartica je pokazala renderiranje na 4,5 GB/s po toj brzini, pokazujući bez zastajkivanja i problema renderiranje 8K video snimke u realnom vremenu. Ovaj hardver cilja na profesionalne korisnike u sektoru Hollywoodske filmske produkcije, stvaranje VR sadržaja itd.

Radeon Pro SSG 4Radeon Pro SSG 6

Sam hardver je za sad u ranoj fazi. Za sada kompanija prima prijave za SSG dev kit. Potpuna dostupnost se planira u sljedećoj godini.

Radeon Pro SSG 5

Uz to, AMD je objavio i kako njihov fizički bazirani engine za renderiranje postaje open source, dajući developerima pristup izvornom kodu. Radeon ProRender je dio njihove GPUOpen inicijative, omogućujući tako stvarateljima da realiziraju svoje ideje. Također je kompanija dala developerima pristup i Radeon Raysu na GPUOpen.com, koji zapravo efikasna, heterogena intersekcijska ray tracing knjižnica za GPU, CPU ili APU na bilo kojoj platformi. ProRender pluginovi su dostupni za mngoe popularne 3D aplikacije za stvaranje sadržaja kao što su Autodesk 3ds Max.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD objavio GPU inovaciju pod imenom Radeon Pro SSG sa 1 TB GPU memorije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.