Google i službeno predstavio Pixel smartphone - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Google i službeno predstavio Pixel smartphone

Google i službeno predstavio Pixel smartphone

Nakon mjeseci, tjedana i dana glasina i curenja infromacija, novi Googleovi smartphone uređaji napokon su predstavljeni.

 

Nexus odlazi u prošlost, upoznajte Pixel. Poseban naglasak je na "Made by Google", mnogo više no što je bio slučaj s Nexusima. Ovi uređaji nisu kreirani toliko za entuzijaste, koliko za krajneg korisnika, no krenimo redom.

Google Pixel stiže s 5-inčnim FHD AMOLED zaslonom, dok Google Pixel XL nudi 5,5-inčni QHD AMOLED ekran, no izuzev dimenzija, uređaji su gotovo identični kada je u pitanju dizajn na kojemu doduše nema HTC-ovog logotipa, već isključivo "G" koji označava "Made by Google".

Što se sadržaja ispod "haube" tiče, Pixel i Pixel XL kriju Qualcommov Snapdragon 821 čipset, 4 GB LPDDR4 radne memorije, 32 GB, odnosno 128 GB prostora za pohranu podataka, bez mogućnosti proširivanja putem microSD kartice. Također, manja verzija stiže s 2770 mAh baterijom, dok XL varijanta nudi 3450 mAh bateriju. Uređaji dolaze s USB Type-C konektorom, s podrškom za Quick Charge 3.0.

 

 

Što se kamere tiče, uređaj krije 12 megapikselnu stražnju kameru s mogućnošću snimanja 4K videa pri 30 sličica u sekundi, dok prednja kamera nudi 8 megapiksela.

Ipak najvažniji dio Google Pixel uređaja je softver. Mobiteli će biti lansirani s novom verzijom Android OS-a, Android 7.1 Nougat. Kako prenose kolege s VIDI.hr, najzanimljivije svojstvo Google Pixel uređaja je Google Assistant, glasovni pomoćnik koji može ponuditi odgovore na razna pitanja; primjerice radi li trgovina u koju ste planirali otići, kako je završila utakmica koju ste propustili, itd. U nastavku pogledajte i kako to izgleda u praksi.

 

 

Posebno je zanimljivo da Google budućim vlasnicima svoje nove Pixel igračke nudi neograničeno pohranjivanje fotografija i video sadržaja u cloud. Kako bi omogućili dobar upload i download, uređaji su opremljeni LTE Cat 11 tehnologijom, što u prijevodu znači da podržavaju download do 600 Mb/s, odnosno upload do 75 Mb/s. Tu su i NFC, Bluetooth 4.2, GPS, te Wi-Fi.

Interesantno je da uz mobitel stiže i Quick Switch Adapter, kabel koji povezuje Android (od verzije 5.0) i iOS (od verzije 8) uređaje, kojim će korisnik nakon upisivanja podataka za Google account moći prebaciti kontakte, slike, video sadržaje, kalendare, SMS poruke, itd.

Cijene su nešto paprenije negoli Nexus uređaji.

 

Uređaj
Kapacitet
Cijena u USD bez PDV-a
Google Pixel
32 GB
650 dolara
 
128 GB
750 dolara
Google Pixel XL
32 GB
770 dolara
 
128 GB
870 dolara

 

Google Pixel u 32 GB verziji stajati će 650 dolara, dok će verzija od 128 GB koštati 750 dolara. XL u 32 GB varijanti Google cijeni 770 dolara, dok ćete za verziju sa 128 GB trebati izdvojiti 870 dolara. Bitno je napomenuti da su to cijene izražene bez poreza na dodanu vrijednost, stoga te će brojke zasigurno biti i veće.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google i službeno predstavio Pixel smartphone - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.