Samsung, LG, Dell, HP, Lenovo i AOC iduće će godine agresivnije na tržište gaming monitora - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung, LG, Dell, HP, Lenovo i AOC iduće će godine agresivnije na tržište gaming monitora

Samsung, LG, Dell, HP, Lenovo i AOC iduće će godine agresivnije na tržište gaming monitora

Isporuke "običnih" monitora bile su razočaravajuće ove godine, no zato su gaming monitori preuzeli inicijativu.

Kako piše DigiTimes, broj isporučenih monitora ove godine stoji u stagnaciji, no rješenja za gaming i enterprise tržiša su zato sve jače zastupljena među korisnicima. Gaming monitori su, kako zbog performansi, tako i zbog atraktivnog dizajna sve interesantiji korisnicima, što znači da bi iduća godina mogla biti snažnija na tom polju.

Najveće stupnjeve osvježavanja na gaming monitorima trenutno drže Asustek, BenQ i Acer, kaže DigiTimes, te nastavlja kako te tvrtke sudjeluju u vrlo žustroj tržišnoj borbi. ASUS je na vrhu tržišta s 35% kolača, slijedi ga BenQ (između 22% i 24%), te Acer (između 17% i 19%).

Očekuje se kako će isporuke gaming monitora u 2016. godini iznositi 1,2 milijuna primjeraka, dok bi se ta brojka sljedeće godine trebala povećati na 2,5 milijuna, a 2018. će dosegnuti 3,5 milijuna.

DigiTimes također navodi kako su monitori dijagonale 24 inča najpopularniji među gamerima, a najpopularnije cijene kreću se od 299 do 499 američkih dolara.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung, LG, Dell, HP, Lenovo i AOC iduće će godine agresivnije na tržište gaming monitora - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.