Video: Prvi pogled na LG G6 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Video: Prvi pogled na LG G6

Video: Prvi pogled na LG G6

U Barceloni je Vidijev novinar isprobao novi LG-jev flagship.

Prema očekivanjima LG je u Barcelonu došao sa svojim novim LG G6 Android telefonom, a Vidi i Mobil su među prvima dobili mogućnost za jedan brzinski test.

Ono što prvo privlači pozornost na LG G6 svakako je ekran u omjeru 18:9. Dakle, ekran je vrlo izdužen i najbolje ga je doživjeti kao da se na ekranu nalaze dva kvadrata omjera 1:1, smještenih jedan pored drugoga. Dobilo se na boljoj iskoristivosti dvaju ekrana, karakteristici koju je Google nativno ponudio na Androidu 7.0, iako se ta mogućnost nudi kod nekih uređaja već nekoliko godina.

U suštini, ekran dijagonale od 5,7 inča nije uži nego je iste širine kao na G5 – 1440 piksela, ali je izdužen s 2560 na 2880 piksela. Ipak, cijeli telefon LG G6 je uzak jer se koristi vrlo usko područje lijevo i desno u odnosu na ekran pa G6 djeluje kao da nema previše uočljive rubove oko ekrana. Iznad i ispod ekrana je vrlo mali neiskorišteni prostor.

Kućište ugodno leži u ruci – s prednje strane ekran štiti Gorilla 3, straga je također staklo ali Gorilla 5 dok je na boku metalni okvir s izrezima za prolazak signala. Iako je LG G6 vrlo velik telefon, vizualno izgleda puno manji zbog svih nabrojanih stavki. Na dnu, s donje strane je smješten mono zvučnik.
Sa stražnje strane su smješteni dual kamera s LED-icama između i čitač otiska prsta. Zgodno je što kamere nisu izbočene prema van.
Baterija je kapaciteta 3300 mAh, što znači da je jača nego na LG G5.

Google Assistant pronalazi svoje mjesto u sve više telefona pa nakon što kažemo “Koja je najzanimljivija građevina u Barceloni, dobili smo.odgovor Sagrada Familia. Zatražili smo fotografije i dobili ih na ekran. Možemo preko Assistanta provjeriti prometnu situaciju ako krećemo prema aerodromu, na primjer.

LG G6 pokreće Snapdragon 821 koji podržava HDR10 i optičko zumiranje na stražnjoj kameri. Uz Android 7 koristi se LG UI 6.0 sučelje.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Video: Prvi pogled na LG G6 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.