ARM do 2021. želi isporučiti 100 milijardi čipova

ARM do 2021. želi isporučiti 100 milijardi čipova

ARM je objavio planove do 2021. godine, a ideje ovog giganta izuzetno su ambiciozne.

Nakon one upečatljive prezentacije Windows 10 operativnog sustava na Qualcommovom Snapdragon čipsetu, Intelovom i AMD-ovom taboru sasvim sigurno nije bilo svejedno.

ARM je sada objavio kako do 2021. godine na tržište želi isporučiti 100 milijardi čipova, što definitivno nije jednostavan zadatak, obzirom da je to jednak broj čipova koje je tvrtka isporučila u periodu od 1991. do 2017.

arm plan

Plan tvrtke jest proširiti utjecaj dizajna svojih procesora, kako bi bili prisutni u poljima kao što su umjetna inteligencija, automobilizam, XR (obuhvaća VR, AR i Mixed Reality).

DynamIQ je ARM-ov dizajn procesora nove generacije, a razvijan je na BIG.little dizajnu, u kojemu heterogeni clusteri za visoke performanse ili visoku energetsku učinkovitost stoje u istom čipu, što generalno znači da tvrtke sada mogu brati između jezgri za visoke performanse, odnosno visoku energetsku učinkovitost. U svakom clusteru nalazi se po osam jezgri, a svakom je jezgrom moguće individualno kontrolirati za snagu i performanse.

arm dynamiq

Kako ARM tvrdi, DynamIQ tehnologija može donijeti dedicirane instrukcije za strojno učenje i AI, te kako može biti optimizirana kako bi donijela boost od 50x u AU-ju unutar narednih tri do pet godina.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ARM do 2021. želi isporučiti 100 milijardi čipova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.