Apple lansirao iMac Pro s Xeon procesorom i Vega grafikom

Apple lansirao iMac Pro s Xeon procesorom i Vega grafikom

Apple je na WWDC-u lansirao nekoliko novih desktop i laptop računala, a za novi iMac Pro tvrtka tvrdi kako je u pitanju najsnažniji Mac ikada.

Računalo donosi 27-inčni 5K Retina zaslon, dok se "ispod haube" krije Intel Xeon (Skylake) procesor s 8 i 10 jezgri, a kupac može odabrati koje mu rješenje bolje odgovara. Izuzetno je zanimljiva i grafika. Apple je svoj novi iMac opremio novim Radeon Pro Vega GPU-om, za kojeg tvrtka kaže kako je u pitanju "najnaprednija grafika ikada korištena u Macu".

Radeon Pro Vega GPU koristi 16 GB HBM2 video memorije, koja uparena s ostalim komponentama u računalu donosi do 11 Teraflopsa računalne snage za 3D renderiranje u stvarnom vremenu.

new 2017 imac pro editing

Što se dizajna tiče, Apple kaže kako "inovativna termalna arhitektura" iMacu donosi do 80% više kapaciteta za hlađenje komponenti, što generalno znači kako se korisnici ne moraju brinuti hoće li se komponente pregrijavati pri ekstremnim naporima.

U svoje kućište novi iMac može "strpati" SSD kapaciteta do 4 TB te do 128 GB ECC memorije, dok Thunderbolt 3 portovi mogu spojiti do dva high-performance RAID redova i dva 5K zaslona istovremeno.

Nova iMac računala s isporukom kreću ovog prosinca, s početnom cijenom od 4.999 američkih dolara.

Koje su top 6 stvari koje je Apple predstavio na ovogodišnjoj WWDC konferenciji pročitajte na VIDI.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple lansirao iMac Pro s Xeon procesorom i Vega grafikom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.