Unatoč Appleovim naporima, poznati mnogi detalji o nadolazećim mobitelima.

Unatoč Appleovim naporima, poznati mnogi detalji o nadolazećim mobitelima.

Tri nova iPhonea očekuju se krajem ove godine da obilježe desetu godišnjicu Appleovih mobitela.

iPhone 7S i 7S Plus biti će "refresh" verzije trenutnih 7 i 7 Plus modela. Tradicionalno se ne mijenjaju izgledom dok im je unutrašnjost poboljšana novim procesorom i memorijom. U ovoj inačici najveća vanjska razlika biti će stakleno tijelo poput onoga na Samsungovom Galaxxy S8 što će donijeti još jednu novost, a to je mogućnost bežičnog punjenja. Ostatak novosti su nove kamere koje će poput prošlih proizvesti LG te će imati mogućnost 3D snimanja. Tu je vjerojatna veća RAM memorija od barem 3GB te noviji procesor, iPad Pro je došao s jačim A10X, a u igri je i novi A11 čije slike kruže internetom.

iphone 8 staklo2

Još više prašine diže iPhone kojim Apple želi označiti deset godina postojanja iPhone mobitela. Još nije sigurno ime, no šansu imaju iPhone 8, iPhone X ili iPhone Edition. O njemu svakodnevno cure nove informacije te je poznato da će biti premium mobitel s cijenom koja će lako premašiti 1000 dolara.

iPhone 8 leak

Poznato je da će kamere biti vertikalno orijentirane radi bolje iskoristivosti AR tehnologije (augmentirana realnost). Dolazi i s staklenim tijelom kako bi se moglo koristiti bežično punjenje. Izgled prednje strane je prikazan više puta te će većinu zauzimati ekran što znači da neće biti Home gumba. Touch ID čini osnovu velikog broja usluga u Apple ekosistemu kada je potrebna autentifikacija te se mislilo da će senzor otisaka prstiju moći biti ispod samog ekrana. Posljednje informacije govore da će ovog puta otisak biti na poleđini mobitela, opcija koju su svi htjeli izbjeći.

iPhone 8 staklo

Ekran će biti od ruba do ruba i to prvi puta u OLED tehnologiji zamjenjujući već sada impresivan IPS panel koji je Apple do sada koristio. Prednosti su bolji kontrast, manja potrošnja baterije te "bogatiji" izgled boja.

iPhone 8 3D

Novost je i 3D kamera senzor kojim će iPhone moći prepoznati korisnika po licu umijesto dosadašnjeg otiska prstiju ili slikanja oka poput Galaxyja i Lumije, što je nova tehnologija u svijetu smartphonea te je navodno daleko ispred Qalcommovih rješenja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Unatoč Appleovim naporima, poznati mnogi detalji o nadolazećim mobitelima. - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.