RED Hydrogen donosi nevjerojatnu novost u prikazu slike na mobitelima - 5.0 out of 5 based on 1 vote
RED Hydrogen donosi nevjerojatnu novost u prikazu slike na mobitelima

RED Hydrogen donosi nevjerojatnu novost u prikazu slike na mobitelima

RED je kompanija poznata po visokokvalitetnim modularnim kamerama namijenjenim za snimanje na visokom buđetu. Nedavno su se odlučili okušati u svijetu mobilnih uređaja predstavljanjem prije neviđene funkcije.



Nedavno je predstavljen novi mobilni uređaj nazvan Hydrogen. I prije nego se bilo što o njemu znalo, otvorena je predkupnja mobitela u dvije varijante: aluminij i titanij. Jeftinija verzija na američkom tržištu stajati će vas 1200 dolara dok će Titanium verzija biti ugodnih 1600 dolara. Postavlja se pitanje što ovakav uređaj može ponuditi korisniku da ga natjera na plaćanje tolike cijene. 

Malo je toga poznato te je uređaj nakratko prikazan u fazi koncepta kako bi ljudi dobili neku ideju o onome što naručuju. Sigurna je impresivna kvaliteta kamere kojom RED želi korisnicima dati pogled u njihovu ponudu te tako dati veću snagu svom brendu. 

Leia ekran

Šećer na kraju je ekran uređaja. RED ga predstavlja kao novo 3D iskustvo za koje nisu potrebnne naočale te će moći prikazivati klasičan 2D sadržaj, 3D sadržaj bez korištenja naočala te RED Hydrogen 4-view sadržaj specijalno napravljen za potpunu iskoristivost mogućnosti koje ekran nudi. Dugo se nije znalo što to točno znači, ali nedavna objava da je RED postao strateški partner firme Leia daje nam uvid u neke detalje. Naravno, ne zna se točno kako planiraju izvesti sve najavljeno, ali na stranicama tvrtke Leia možemo saznati da se ekran sastoji od klasičnog display uređaja s nešto debljim specijalnim staklom te se dodatne slike za hologramski prikaz puštaju sa rubova tog stakla. Kako se svijetlo odbija i reflektira, naše oko dobiva dojam treće dimenzije. 

Prošlo je par godina od prvog predstavljanja ove tehnologije pa se nadamo da je dovoljno sazrijela za uistinu novo iskustvo koje će ostavljati bez daha. Hydrogen sigurno neće postati hit uređaj ponajviše zbog svoje cijene, ali mogao bi dobro uzdrmati svijet smartphonea.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

RED Hydrogen donosi nevjerojatnu novost u prikazu slike na mobitelima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.