Adata pod svojim gaming brendom XPG lansirala novi SSD

Adata pod svojim gaming brendom XPG lansirala novi SSD

Novi SSD cilja gaming grupu, činjenica koju podupire i velikodušna kombinacija crveno-crnih boja, te vjerojatan premium u cijeni nad manje šarenom ponudom

 

Adata za ovaj SSD koristi 3D NAND flash tehnologiju kako bi mogli izraditi povoljnije diskove ogromnih kapaciteta, a već standardno za prosječne korisnike, SSD koristi 3 bitne ćelije da izbjegne astronomske cijene (Samsungova Pro verzija na primjer). No, razmišljalo se i o brzinama te kako bi maksimizirali brzine manjih različitih podataka, koristi se DRAM caching kao i SLC buffer koji će, ako ih ne preopteretite ogromnim zahtjevima (a gaming scenariji to ne mogu) imati solidne brzine.

 

XPG SSD 2

Na žalost, objavljen je samo apsolutno minimum podataka te se zna da će maksimalne performanse sekvencijalnog čitanja/pisanja biti do 560/520 MB/s. SSD dolazi u četiri veličine: od 120 GB, 240 GB, 480 GB i 960 GB. Najmanji disk, radi načina na koji flash memorija u SSDima funkcionira, jedini neće imati velike brzine, već će biti ograničen na oko 300 MB/s. Točan kontroler nije objavljen, kao ni detaljnije specifikacije performansi niti očekivani vijek rada SSDa, to jest količina pisanih podataka. Adata s druge strane daje jamstvo od pet godina što će sigurno dati više povjerenja u njihov novi proizvod.

Cijena nije poznata, no očekujemo vrlo kompetitivnu ponudu kako bi XPG uopće imao priliku za natjecanje na današnjem tržištu. Datum izlaska na tržište također nije poznat.

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Adata pod svojim gaming brendom XPG lansirala novi SSD - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.