Sony se možda polako prima razvoja Playstationa 5

Sony se možda polako prima razvoja Playstationa 5

Sony već neko vrijeme koristi AMDov poluprilagođen hardver za svoje Playstation konzole, pa nije na odmak pretpostaviti da će tako i nastaviti

 

 Trenutno se u Playstationu 4 i Playstationu 4 Pro koriste prilagođene Jaugar jezgre zajedno sa GCN Radeon grafičkom tehnologijom. S obzirom na životni vijek Playstationa 4, očekivano je da se polako pogled okreće budućnosti. A budućnost se prema svim parametrima nalazi u ZEN i Vega arhitekturi od AMDa, ako idemo logičkim slijedom.

Ove informacije postale su aktualne jednom kada je uočeno da Sonyjev programer Simon Pilgrim radi na LLVM compileru za "znver1" što po očitoj logici predstavlja prvu verziju Zen arhitekture. Kako je poznato, Sony ne koristi Zen arhitekturu za nijedan svoj trenutni projekt, a LLVM compiler se koristi na Playstationu 4 i tako dolazimo do zaključka da se provode poboljšanja sa Sonyjeve strane kako bi se osposobila ZEN arhitektura za korištenje na novoj konzoli.Ryzen 1000 i 2000 koriste istu arhitekturu pa prema ovim informacijama nije jasno o kojoj se seriji radi i hoće li Playstation čekati ZEN 2 ili će se zadovoljiti sa prvom generacijom Zen arhitekture.

U svakom slučaju, dobro je vidjeti da se stvari počinju pokretati kako bismo napokon imali podržanu igrivost na 4K televizorima nativno.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony se možda polako prima razvoja Playstationa 5 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.