Novi Ryzen procesori pojavili se na rezultatima testova

Novi Ryzen procesori pojavili se na rezultatima testova

Riječ je o do sada neobjavljenim Ryzen 3 2300X i Ryzen 5 2500X procesorima.

Cilj ovih procesora najvjerojatnije je pružanje gamerima na budžetu, ali naravno i klasičnim korisnicima procesore koji imaju sve prednosti druge generacije Ryzen procesora po pristupačnijoj cijeni. Razlika između ova dva četverojezgrena procesora je u tome što Ryzen 5 2500X podržava i multi-threading pojedinih jezgri što znači da će ih operacijski sustav prepoznati kao osmojezgrene procesore.

Ryzen 3 2300X ima četiri jezgre te mu je standardna brzina 3,5 GHz. Boost jezgri ovisno o uvjetima može ići do 4 GHz, a naravno overclocking je omogućen za dodatne performanse onima koji to žele. Standardno, prema testovima koji su dostupni, performanse bi trebale biti vrlo slične onima koje postiže intelov 7600K

Ryzen 5 s 2500X s druge strane standardno radi na 3,6 GHz, a turbo boost je također na 4 GHz, no ne sa svim jezgrama. Tehnologije poput poboljšanih Precision Boosta i XFR tehnologije omogućuju veće performanse procesora gdje ih je god moguće dobiti, a prema prvim benchmarcima trebao bi konkurirati Intelovom poznatom 7700 procesoru, po povoljnijoj cijeni.

Cijena kod nas naravno nije poznata, kao niti točan datum izlaska koji bi trebao biti negdje u slijedećih par mjeseci.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi Ryzen procesori pojavili se na rezultatima testova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.