Intel se do 2020. nada da će imati vlastite grafičke kartice kojima će moći konkurirati na tržištu

Intel se do 2020. nada da će imati vlastite grafičke kartice kojima će moći konkurirati na tržištu

Već se neko vrijeme o ovome pričalo, a postalo je očito nakon što su tri velika imena AMDovog razvojnog tima prešla raditi u Intel u razmaku od par mjeseci.

Kako smo pisali, prelazak ogromnih AMDovih imena: Raja Koduri, Chris Hook te Jim Keller na stranu Intela najavio je promjene u proizvodnji ovog procesorskog giganta: Intel je zainteresiran i za grafičku stranu biznisa. Naravno, svi su šutjeli o njihovim prvim projektima, no sada je postalo službeno: Intel planira predstaviti svoj prvi grafički čip u 2020. Naravno, ne ciljaju direktno gaming publiku, već kartice žele prodavati po puno višim cijenama za obvradu velikih količina podataka, pogotovo za sve više rastuću AI industriju. No, postoji vjerojatnost da će neka verzija čipa završiti i u rukama nas običnih smrtnika kako bi smo njome mogli pokretati najnovije naslove. Naravno, planira se i verzija u kojoj će taj čip zamijeniti trenutni spoj AMDove Vega grafike i Inteleovog procesora poznatijeg pod imenom 8809G.

I dok Intelu ovo nije prvi pokušaj, zasigurno će mu trebati vremena da dostigne ostale igrače koji su u ovom polju puno duže. Tu Intelu u pomoć uskače AMDov talent za kojeg se, uz napredne proizvodne procese kojima Intel raspolaže, nada da će proizvesti impresivne rezultate iz prvog pokušaja. 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel se do 2020. nada da će imati vlastite grafičke kartice kojima će moći konkurirati na tržištu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.