Procurio video s novim ASUS Z390 matičnim pločama

Procurio video s novim ASUS Z390 matičnim pločama

Nove Z390 matične ploče namijenjene su nadolazećoj devetoj generaciji Intel procesora te bi trebale izaći kada i procesori, negdje u desetom mjesecu ove godine.

 

Već se gotovo sve zna o devetoj generaciji Intelovih procesora, uključujući i nove matične ploče sa Z390 čipsetom. Ovoga puta će i ploče za osmu generaciju podržavati nove procesore (i obrnuto) pa korisnici neće morati kupovati potpuno novi sistem. 

Na videu se vide dvije nove ploče, ASUS ROG Strix z390-I Gaming Mini-ITX zajedno sa ASUS Prime Z390-A pločom. Nove ploče imaju veće hladnjake na komponentama koje kontroliraju napajanje te podržavaju brzine RAMa i do 5000 MHz u OC modu. M.2 utori su naravno prisutni, a ITX ploča ima jedan s prednje te jedan sa stražnje strane matične ploče. Podsjetimo, Z serija ploča podržava overclockanje Intelovih procesora pa se od njih očekuje i solidna izrada kako bi izdržali napore većih opterećenja. 

ASUS na dan izlaska nove serije čipseta planira u prodaju pustiti čak 19 različitih Z390 ploča pa ovaj leak možemo smatrati kao kap u moru informacija koje ćemo uskoro početi dobivati i od ostalih proizvođača.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Procurio video s novim ASUS Z390 matičnim pločama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.