Predstavljena Nokia 8.1

Predstavljena Nokia 8.1

 Nova Nokia, pod imenom 8.1 ima zadatak nastaviti gdje je model 7 Plus stao i nadmašiti konkurenciju u novoj generaciji uređaja.

Riječ je o mobitelu koji se na kineskom tržištu vodi kao Nokia X7, a kod nas je sada izašao pod nazivom 8.1. Iako se do sada 8 verzija bila namjenjena flagship modelu, 8.1 spada pod višu kategoriju mid-range uređaja te je nasljednik popularne Nokie 7 Plus.

Kako bi uređaj bio kompetitivan u ovom cjenovnom razredu, koristi se Snapdragon 710 procesor kojeg ne viđamo često, no performanse bi trebale biti i te kako zadovoljavajuće jer je blizu Snapdragona 845, bez nekih specifičnih premium funkcija. Sastoji se od dvije brze Kryo jezgre i šest sporijih za uštedu energije. 

 

nokia 81 1

U usporedbi sa Snapdragonom 660, brži je 20-35%. Uz procesor dolazi i 4 GB RAM memorije te 64 GB interne memorije. Naravno, memorija se može proširiti MicroSD karticom.

S prednje strane imamo 6,18 inčni zaslon FullHD+ rezolucije i 19:9 omjera. Zaslon koristi IPS LCD tehnologiju koju Nokia naziva PureDisplay i podržava HDR10 standard, te naravno koriste notch za kamere s gornje strane uređaja. Selfie kamera u notchu ima 20 megapiksela za iznimno oštre slike danju, no ni večernji selfie nije zanemaren jer se kombiniranjem više piksela dobije svjetlija slika uz nešto manju rezoluciju. Sa stražnje strane nalazimo dual kamera setup te ispod njih čitač otiska prsta.

Glavna kamera ima 12  megapiksela sa optičkom stabilizacijom i brzim autofokusom, a sekundarna kamera ima 13 megapiksela te se koristi za detekciju dubine kod slikanja, primjerice portreta. 

 

nokia 81 2

Naravno, kako je već postalo poznato, Nokia i kod ovog modela koristi Android One, čisti Android sustav te dolazi sa Androidom 9.0 Pie verzijom.

Na našem tržištu će se naći u tri boje: Plavo-srebrna, čelično-bakrena te željezno-čelična, a cijena bi im trebala biti oko 399 eura. 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Predstavljena Nokia 8.1 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.