Xbox bi uz novi AMDov APU mogao streamati igre iz clouda

Xbox bi uz novi AMDov APU mogao streamati igre iz clouda

Poznato je da AMD ima prste u svim konzolama, to jest njihov hardver pokreće sve Playstation i Xbox konzole današnjice. Novi mobilni APu mogao bi promjeniti način na koji igramo.

Uskoro AMD izlazi sa serijom 3000 svojih procesora. Ona označava i skok na 7nm proizvodni proces te bolje performanse uz manju potrošnju, no APU procesori ostati će na ZEN+ arhitekturi. Microsoftu je u interesu postaviti vjerojatno malo modificirani čip iz nove AMDove mobilne serije APU procesora u svoju novu streaming konzolu.

Naime, Microsoft je najavio kako će uz klasičnu konzolu sa jakim hardverom na tržište izbaciti i novu manju i slabiju konzolu koja će samo streamati igre s neta, a jedina zadaća će joj biti primati naredbe od korisnika. 

Tu se javlja vječni problem kašnjenja signala putem interneta, pogotovo kod upravljanja gdje se očekuje brza reakcija. Mickrosoft namjerava u konzole staviti i AI hardver čiji cilj bi bio naučiti reakcije korisnika koje bi onda bile izvršene na vrijeme da korisnik dobije dojam kako se igra vrti na samom  uređaju.

AMD Picasso serija APU-a nije dakle na ZEN2 arhitekturi, no i dalje je namijenjena ultra-low power primjeni sa poboljšanim performansama nad serijom 2000. Naravno, proći će još dosta vremena dok ne čujemo neke konkretnije detalje.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xbox bi uz novi AMDov APU mogao streamati igre iz clouda - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.