Seagate uskoro na tržištu sa novom NVMe SSD ponudom

Seagate uskoro na tržištu sa novom NVMe SSD ponudom

Iako Seagate ima neke SSD proizvode, u mainstream sektoru poznati su isključivo po svojim tvrdim diskovima.

Seagate za svoju ponudu tvrdih diskova lagano može dobiti preporuku bilo kojeg power usera jer su se u tom segmentu i proslavili. No, u današnje vrijeme gotovo je nezamislivo kupiti novo računalo sa samo tvrdim diskom jer po pitanju brzine rada tako značajno kočite ostale komponente. Neki korisnici se tako odlučuju i za samo SSD opciju jer im je bitnija brzina od količine podataka koju mogu spremiti, pogotovo u trenutnom svijetu streamanja.

Seagate je tako svoje dobro poznate i popularne brendove odlučio proširiti dodavanjem NVMe SSD opcija kupcima koje će upotpuniti njihov portfolio. Dva proizvoda Su BarraCuda 510 te FireCuda 510. Kao i kod tvrdih diskova, razlika je u cjenovnim rangovima kojima se pristupa, kao naravno i performansama.

BarraCuda 510 NVMe SSD tako je namijenjen više mainstream sektoru sa opcijama od 256 i 512 GB NVMe SSD-a. Tako postaje idealan za nadogradnju laptopa ili pri implementaciji od strane OEM-a. I kod stolnih računala se lagano može uklopiti kao osnovni pogon na kojem se nalaze Windowsi.

FireCuda 510 Nvme SSD je namijenjen profesionalnim, zahtjevnijim korisnicima koji žele maksimalne moguće performanse od svog hardvera kako bi kritični zadaci mogli biti izvršeni na vrijeme, a performanse koje Seagate daje za nove SSD pogone svakako mogu odraditi posao.

Vjerujemo da do sada već svi znamo prednosti i mane SSD pogona, pa pređimo na same brojke koje Seagate nudi u svojim novim pogonima.

 

 BarraCuda 510FireCuda 510
Form Factor M.2 2280 Single Sided M.2 2280 Double Sided
Interface PCIe Gen3x4 NVME PCIe Gen3x4 NVME
Max Sequential Read 3400MB/s 3450MB/s
Max Sequential Write 2100MB/s 3200MB/s
Capacity 256GB, 512GB 1TB, 2TB
Limited Warranty 5 Years 5 Years

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Seagate uskoro na tržištu sa novom NVMe SSD ponudom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.