Isprobali smo novi Alcatel 3 (2019)

Isprobali smo novi Alcatel 3 (2019)

Alcatel 3 predstavljen je u Barceloni uoči samog MWC-a, sajma koji je započeo ovog ponedjeljka. Ovaj model za cilj ima konkurenciju malo ispod 200 dolara, dok domaće cijene još nisu poznate.

 

Dolazi u dvije varijante sa obzirom na količinu radne memorije i pohrane, dok ostale pojedinosti ostaju iste.

Alcatel 3 1

 

Dizajn

Za početak, pogledajmo sami zaslon. Išlo se u korak sa trendovima te se radi o velikom 5,94 inčnom zaslonu popularnog 19,5:9 omjera koji osigurava da uređaj solidno leži u svakoj ruci. Rezolucija je HD+ što je standardno u ovom cjenovnom rangu. IPS zaslon ima solidnu svjetlinu, no na direktnom suncu naravno neće biti čitljiv. Notch na vrhu je minimiziran na selfie kameru te vam maksimizira prostor za uživanje u sadržaju. Oni kojima takav izgled smeta, mogu sakriti izrez zatamnjivanjem gornje trake oko kamere koja će i dalje biti korištena za prikazivanje obavijesti.

Alcatel 3 2

 

Stražnja strana je naravno atraktivnog dizajna koji je u zadnje vrijeme vrlo popularan te se sastoji od plastičnog kućišta obojenog u dvije nijanse koje se prelijevaju na sredini, plavo-ljubičaste boje ili plavo-crne, ovisno o modelu koji se kupcu više dopadne. U sredini se nalaze dvije kamere, a ispod njih dobivate i čitač otisaka prsta. 

Kamere

Prednja, selfie kamera ima 8 megapiksela te pomoć umjetne inteligencije za pružanje još boljih performansi, ali i mogućnosti. Tako pomoću selfie kamere možete otključavati ovaj smartphone prepoznavanjem lica, no Alcatel je otišao i korak dalje te kamera prepoznaje vaše grimase i pretvara ih u grimase jednog od ponuđenih emoji-a kako biste ih mogli kasnije slati u obliku slika. Naravno, prisutni su i brojni filteri za selfije. Stražnje kamere imaju 13 i 5 megapiksela te dolaze sa svojim setom mogućnosti.

Alcatel 3L 1 2

Naravno, efekt dubine je pristojan, a detalji koje kamera može uhvatiti na dnevnom svijetlu su i više nego zadovoljavajući za traženu cijenu te nas impresionira koliko brzo se ovaj segment tržišta razvija. Kamera podržava i slow-motion snimanje. Kamera također ima i mogućnosti umjetnog bokeh efekta, iliti zamućivanja pozadine koji solidno radi ako ima dovoljno svijetla, no manje greške mogu se pronaći ako ćete povećavati sliku. I nakon što je slika snimljena, moguće je mijenjati snagu tog efekta.

Alcatel 3L 2 2

 

Performanse

Alcatel 3 (2019) dolazi sa Snapdragon 439 procesorom od Qualcomma, što znači osam jegara podijeljenih u dvije skupine: četiri visokih performansi za aktivan rad te četiri nižih performansi za obradu podataka u pozadini ili dok se uređaj ne koristi. Za vrijeme dok smo ga imali u rukama, bio je zadovoljavajuće responzivan te nismo morali čekati dok smo lutali menijima, no ovaj procesor ipak neće moći pokrenuti zahtjevnije igre.

Uz procesor dolazi u dvije varijante, sa 3 ili 4 GB RAM memorije te paralelno tome i sa 32 ili 64 GB interne memorije. Naravno, ako vam zatreba više, uvijek je moguće u mobitel staviti MicroSD karticu do 128 GB ekstra memorije. Sve to napaja solidna baterija od 3.500 mAh koja se puni brzim punjenjem od 1,5A. Izlaskom na tržište, ovaj uređaj dolazi sa ugrađenim Android 8.1 sustavom. Cijena za našu regiju još nije poznata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Isprobali smo novi Alcatel 3 (2019) - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.