Pet stvari koje donosi Samsung Galaxy S20 serija

Pet stvari koje donosi Samsung Galaxy S20 serija

U mjesecu Mobile World Congressa u Barceloni, Samsung će na posebnom Samsung Unpacked eventu 11. veljače predstaviti svoj novi flagship telefon iz Galaxy S serije.

Novo desetljeće donijelo je i nove nazive uređaja, no to nisu ujedno i jedine novosti. Donosimo pet zanimljivih noviteta koji su procurili uoči predstavljanja novih Samsung flagshipa.

Nova imena za Galaxy S seriju

Nakon Samsung Galaxy S10 telefona normalan slijed bi bio Galaxy S11, no već dulje vrijeme se nagađa da je Samsung odustao od tog imena. I dok informacije cure sa svih strana i sam Samsung je pridonio tom trendu kratkotrajnim izlistom novih modela na njihovoj njemačkoj stranici. Tako je potvrđeno ono što se neko vrijeme nagađalo. Samsung će predstaviti Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra pametne telefone.

Stižu sa Snapdragonom 865, kod nas Exynos 990

Uz imena, puno se nagađalo i o specifikacijama, a iz dosadašnjih glasina iskristaliziralo se da Galaxy S20 stiže sa Dynamic AMOLED ekranom dijagonale 6,2 inča, visokom rezolucijom od 3200x1440 piksela i osvježenjem ekrana od 120 Hz. Telefon će imati 12 GB radne memorije i kretati od 128 GB internog prostora za pohranu. Pokretat će ga Qualcomm Snapdragon 865, no za naše tržište će dolaziti sa Exynos 990 čipsetom.

EP pdP VUAADBeY
Iste konfiguracije nalazit će se i u S20+ modelu koji pak ima nešto veći ekran od 6,7 inča. Najveći među novim telefonima bit će Samsung Galaxy S20 Ultra 5G s veličinom ekrana od 6,9 inča. Ostale karakteristike ekrana su iste uključujući i omjer površine ekran u odnosu na kućište od impresivnih 90 posto. Dodatno je najavljeno kako bi Ultra model trebao imati i verziju sa 16 GB radne memorije. Sva tri telefona dolazit će i sa 5G modemom. Sve ove specifikacije nisu službeno potvrđene.

Kamera od 108 megapiksela

Prije predstavljanja "slučajno" su procurile i fotografije uređaja, pa tako S20 Ultra stiže s velikim pravokutnikom na stražnjoj strani koja uključuje četiri kamere, LED i dodatni senzor i to sve ispod zaštitnog stakla. Glasine govore o glavnoj kameri od 108 megapiksela sa Samsungovim vlastitim senzorom, 48 MP telephoto kameri s 10x optičkim zoomom, te širokokutnoj kameri od 64 MP Druga dva modela imaju nešto manji cluster fotoaparata.

EP xYF7WoAArcJe Uz ToF senzor, S20 i s20+ bi trebali imati 12 MP, 64 MP telefoto i još jednu ultraširoku 12 megapiskelnu kameru. Sve fotograrafije uređaja procurile su preko izvora na Twitteru.


Poznate i cijene

Rezervacije i prednarudžbe počinju u Južnoj Koreji 14. veljače, dok će se na tržištu novi telefoni naći početkom ožujka. Cijene su očekivano visoke i kreću od 1050 dolara za Galaxy S20, 1130 za S20+ i najviša će cijena biti za Samsung Galaxy S20 Ultra- 1350 dolara.

Stižu i Galaxy Z Flip te Galaxy Buds+

Na Twitter su procurile i informacije o novoj generaciji bežičnih slušalica, Galaxy Buds + koje obećavaju poboljšanje u trajanju baterije za nešto višu cijenu.

Gala y Buds Plus BlueDolazit će s dva mikrofona i boljim performansama za razgovor, ali bez aktivne zaštite od vanjske buke. Samsung će predstaviti i Samsung Galaxy Flip, najnoviju inačicu savitljivog telefona o čemu smo već pisali na našim portalima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pet stvari koje donosi Samsung Galaxy S20 serija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.