AMD lansirao nove procesore na PRO mobilnoj platformi

AMD lansirao nove procesore na PRO mobilnoj platformi

Novi Ryzen Pro mobilni procesori generacije 4000 nadopuniti će trenutnu ponudu procesora, a namijenjeni su isključivo za poslovne korisnike.

Nakon što je izbačena serija Ryzen 4000 mobilnih procesora baziranih na ZEN2 arhitekturi, dolaze i Pro modeli kojima AMD dodaje ekstra značajke kako bi se dodatno osigurali korisnici od hakiranja, ali i smanjile šanse za greškama u radu. Uz to, ovi procesori dolaze sa ekstra garancijama da će ih AMD podržavati u naredne dvije godine. 

PRO modeli namijenjeni su business korisnicima gdje glavni administrator jednostavno jednim klikom može ažurirati postavke na svim laptopima firme. Također, ovi procesori nude dodatnu zaštitu osjetljivog softvera, primjerice kada je računalo u stanju hibernacije gdje standardna računala ostaju nezaštićena. 

Remote management si slični zadaci također su olakšani na ovoj platformi. Uz softverska rješenja OS-a kao i OEM-a, AMD pojačava sigurnost svojim Memory Guard poboljšanjima, kao i samom arhitekturom koja se pokazala otpornom na velik dio napada.

No, povećana sigurnost i garancija kvalitet za rad u poduzećima nisu sve što novi procesori nude. PRO modeli 4000 serije u usporedbi sa "U" modelima namijenjenim standardnim korisnicima također imaju bolje performanse. One naravno ovise o programima koje vrtite, no benchmarci na kojima AMD mjeri performanse pokazuju 15% do 38% bolje performanse u usporedbi sa istim ne-PRO modelom procesora.

 

Ryzen Pro

U laptopima na tržištu naći će se tri procesora koji se jasno mogu razlikovati po performansama. Dobivate Ryzen 3 PRO 4450U koji radi na frekvencijama od 2,5 GHz do 3,7 GHz boost na jednoj jezgri. Ima 4 jezgre sa 8 threadova te 4 MB L3 cache memorije. TDP je promjenjiv od 10 do 25W, ovisno o postavkama proizvođača laptopa. Koristi 5 GPU jezgri.

Drugi je Ryzen 5 PRO 4650U sa rasponom frekvencija od 2,1 do 4,0 GHz. On ima 6 jezgri sa 12 threadova te može vrtjeti i zahtjevnije programe prilično brzo ako su multithreadani. L3 cache diže se na 8 MB, dok TDP ostaje promjenjiv od 10-25 W ovisno o postavkama proizvođača laptopa. Ovaj APU koristi 6 grafičkih jezgri.

Flagship model je AMD Ryzen 7 PRO 4750U. Koristi raspon frekvencija od 1,7 do 4,1 GHz, ovisno o broju jezgri koje se koriste te temperaturnim i energetskim limitima. Ovaj procesor također ima 8 MB L3 cache memorije. TDP je isto 10-25 W snage što znači da će se u laptope moći stavljati bilo koji od navedenih procesora.

 

2 1

Sa 8 jezgri i 16 threadova, ovaj procesor najbolji je za obavljanje zadataka sa velikim brojem dretvi ili za rad većeg broja aplikacija. APU koristi 7 grafičkih jezgri.

 Najavljeni su i prvi laptopi u HP PrroBook kategoriji sa serijom Ryzen 4000 procesora, kao i Lenovo ThinkPad serija laptopa koji imaju projicirani rad baterije od pristojnih dvadesetak sati.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD lansirao nove procesore na PRO mobilnoj platformi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.