10.studenog stižu Xbox Series X i Series S konzole i novi Xbox all Access program

10.studenog stižu Xbox Series X i Series S konzole i novi Xbox all Access program

Microsoft je nakon niza glasina kratkim videom potvrdio dolazak još jedne slabije verzije nove generacije gaming konzole pod imenom Xbox Series S.

Nedugo nakon što je procurila vijest o S modelu, Microsoft je na svojoj stranici objavio da istog datuma stiže i flagship konzola Xbox Series X o kojoj smo već opširnije pisali.
Ono što je sada poznato je datum predstavljanja i dio specifikacija. Slabija varijanta novog Xboxa javnosti će biti predstavljena 10. studenog i cijena će biti 299 dolara. Manji Xbox neće imati optički pogon, pa ćete igre moći instalirati samo digitalnim preuzimanjem, a ono što je odmah upalo u oči kao mali minus je prostor za spremanje igara od samo 512 GB. Srećom radi se o NVMe SSD spremišnom prostoru što znači da će vremena loadinga biti brža.
Konzola bi sirovom grafičkom snagom trebala zaostajati za trenutno najjačim modelom Xbox One X-om, no nudit će igrivost na 1440p rezoluciji uz vrlo visok framerate od 120 FPS-a. Xbox Series S podržavat će DirectX raytracing, streaming 4K videa i upscale starijih igara na UHD rezoluciju.

Ono po čemu se konzola najviše razlikuje je veličina koja će biti više nego duplo manja od najjače Xbox Series X sestre.
Cijena Xbox Series X konzole bit će 499 dolara.
Predstavljen je i Xbox All Access program koji će biti dostupan u 12 zemalja, no na popisu nema Hrvatske. Prednosti ovog sustava pretplate je mogućnost da za 25 dolara mjesečno dobijete Xbox Series S konzolu, a za 35 Series X i golemu kolekciju od 100 igara za konzolu, PC i Android uređaje. U uslugu će biti uvrštene sve igre u vlastitoj Microsoft produkciji, a novitet je da će svi vlasnici Xbox Game Pass Ultimate i Game Pass za PC dobiti EA Play članarinu besplatno u usluzi.
Od igara koje će biti predstavljene netom nakon lansiranja nove konzole izdvajamo Gears Tactics, Watch Dogs: Legion, Call of Duty: Black Ops Cold War, Assasin's Creed Valhalla i Cyberpunk 2077.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

10.studenog stižu Xbox Series X i Series S konzole i novi Xbox all Access program - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.